Ana SayfaHaberlerVatandaş Mavi Yemişten Para Kazanacak

Vatandaş Mavi Yemişten Para Kazanacak

Yurt dışında “blueberry” olarak tanınan ve sanayi sektöründe birçok alanda kullanılan mavi yemişin, Karadeniz Bölgesi’ndeki üreticilere ve aynı zamanda ülkemize ciddi paralar kazandıracak alternatif bir ürün olması bekleniyor. Sık sık karıştırılan mavi yemiş ile yaban mersininin farklı meyve türleri olduğu artık biliniyor.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam, Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu Karadeniz’de mavi yemiş yetiştirilmesine ilişkin açıkladığı projenin yöre açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Böylece proje sonunda hem Türkiye hem de vatandaş mavi yemişten para kazanacak!

Ayrıca Ali İslam, dünyada blueberry olarak tanınan mavi yemişin ekonomik açıdan önemli bir tür olduğunu vurgulayarak, “Mavi yemiş oldukça yüksek fiyatlarla alıcı bulmaktadır. Bu sıralar fiyatların yüksek olması pazarda ürünün az olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sebeple bahçelerini ilk tesis eden üreticiler açısından oldukça yüksek bir gelir söz konusu. Bölgenin ana ürünü fındıkla karşılaştırdığımız zaman bu rakamın oldukça yüksek olduğunu düşünmekteyiz” dedi. Üstelik mavi yemiş pek çok hastalığa iyi geldiği gibi, tıpta da çok farklı alanlarda kullanılmakta.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar