Ana SayfaMakaleler40 Yaş Üstü Adayların Tercih Edilme Nedenleri!

40 Yaş Üstü Adayların Tercih Edilme Nedenleri!

Genellikle iş ilanlarında “genç, dinamik, hatta 30 yaşını aşmamış adayların başvuru yapmaları rica olunur” şeklinde ilan detayları yazılır. Bu durumu 2 türlü ele almamızda fayda var. Ele alacağımız ilk konu; piyasada yer alan şirketlerin daha çok yeni mezun, genç adayları tercih etmelerindeki temel neden, deyim yerindeyse daha ucuz bir rakama istihdam edeceği içindir. Öte yandan genç adayların çevrede gelişen teknolojik gelişmeleri daha yakından takip ettiği düşünülür.40 yaş üstü adayların tercih edilme nedenleri neler biraz bundan bahsedelim.

Bu çarkın içinde nasibini alan adaylardan bazıları da öğrenci ya da yeni mezunlardır. Yine şirketler bazı kısa vadeli işlerini yaptırmak için yüzlerce sayıda öğrenci ve yeni mezunun deneyimsizliklerinden faydalanır. Sıra asıl iş gücüne geldiğinde ise alanında tecrübeli, deneyim sahibi, olayları soğukkanlılıkla çözüm üretebilecek, duruşu ve tarzı ile göz dolduracak 40 yaş üstü adayları aramaya başlarlar.

40 yaş üstü adayların tercih edilme nedenleri

İşte şirketlerin kısa vadeli düşündükleri genç adaylarla, uzun vadede tercih ettikleri 40 yaş ve üstü adayları tercih edilme nedenleri arasında en büyük etken de budur. Bu yüzden 40 yaşına gelen adayların temeli sağlam, bilgi ve birikimlerle harmanlanmış, ileriyi görebilen özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler de işverenlerin dikkatini çekmeye yetmektedir.

40 yaş üstü adayların tercih edildiği sektörler de kendi içinde değişiklik göstermektedir. Özellikle kalabalık şirketlerde sayıları 100 – 200 çalışanı bulan şirketlerde 40 yaş üstü idareciler, genel müdürler tercih edilmektedirler.

40 yaş üstü adaylar kararlı olurlar. İlk defa şirket yönetmedikleri için hemen analiz ve raporlama hem de sonuç odaklı çalışırlar. Ülkemiz genç nüfusa sahiptir. Ancak çalışan yaş ortalamasına bakıldığında, sürekli ve daimi çalışan yaş sınırlarının 26 yaş ile 44 yaş arası olduğunu kolayca gözlemleyebiliriz.

Özellikle 30 yaş ve üstü için kadın çalışanların daha uzun vadede çalıştıklarını söylememiz mümkündür. İleriye yönelik hedefleri olan kurumsal şirketlerin genelinde orta yaş grubu adayları tercih ettikleri artık bilinmektedir. Ülkemizde ve diğer ülkelerde de bu oran aşağı yukarı aynıdır.

Konuya benzer iş ilanları

İzmir İş ilanları
E-ticaret danışmanı iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar