Ana SayfaMakalelerAğır Sanayi Alanında İş Fırsatları

Ağır Sanayi Alanında İş Fırsatları

Ağır sanayi dünya üzerinde toplumların gelişim seviyesinde etkili olan sektörler arasında önemli bir noktaya sahiptir. Ağır sanayi toplumların eğitim ve kültürel bakış açılarının yanı sıra, ülkede yer alan hammadde sanayisinin de ön planda olduğu gösteren açık bir delildir. Ağır sanayi alanında iş fırsatları ülkemizde Cumhuriyet öncesi ve sonrası olarak iki ayrı kategoride incelenebilir. Cumhuriyet öncesi ağır sanayi temelleri atılmıştır. Özellikle 7 iklimde 4 mevsime sahip olan ülkemizde neredeyse tüm coğrafi bölgelerde ağır sanayinin izlerine rastlamak mümkündür. Cumhuriyet sonrasında ağır sanayi gelişen ve değişen toplum yapısı, dışarıdan satın alınan ağır makinelerle sürdürülebilir bir pozisyon haline gelirken.

Günümüzde Ağır sanayi teknolojik gelişmeler, Avrupa, Asya ve Uzakdoğu’yla ilişkilerin karşılıklı bir perspektifte yer alarak ilerleme kaydetmesi sanayinin gidişatını doğrudan etkilemiştir. Ağır sanayide gelişme kaydeden ülkemiz, bu alanda çeşitli meslek ve pozisyonlarında ön plana çıkmasına zemin hazırlamıştır. Yerli üretime geçen ülkemizde Ağır sanayi alanında pek çok kıdemli mühendislere ve ara elemana ihtiyaç duyulmuştur. Bu durum Ağır sanayi alanında iş gücünün atmasına neden olmuştur.

Ağır sanayi alanında iş fırsatları

Ağır sanayi çalışma saatleri diğer sektörlere göre değişiklik göstermektedir. Ağır sanayide vardiya sistemi bulunmaktadır. 7/24 kesintisiz devam eden çalışma durumları zaman zaman mesai koşullarını da ön plana çıkartmaktadır. Ülkemizde ağır sanayinin etkili olduğu alanlara bakıldığında üretim ve hammaddenin yanı sıra gıda alanında da paralel bir tutum sergilemektedir. Ağır sanayi çalışma saatleri üst düzey ve kıdemli çalışanlar için ayrı iken bu durum mavi yaka işçiler için farklılık göstermektedir. Genellikle proje sorumluları çoğu zaman masa başında ve toplantı salonlarında yaratıcı ekibi oluştururken çalışma saatleri 8 saatin altındadır. Ancak diğer işçiler için bu durum bir günün 3 vardiyası şeklinde gerçekleşmektedir.

Ağır Sanayi Çalışma Koşulları Nelerdir?

Ağır sanayide çalışma koşulları göz önünde bulundurulduğunda çalışma koşullarının diğer hazır giyim, tekstil ve gıda sektörleri ile ince bir çizgi ile ayrıldığını söylememizde fayda vardır. Ağır sanayi çalışma koşulları diğer sektörlere nazaran çalışma koşuları ağırdır. Ancak ücret bazında bakıldığında tatmin edici bir maaş sözkonusudur. Sizlerde isbul.net üzerinden Ağır sanayi iş ilanlarına başvurularınızı yaparak hemen iş sahibi olabilirsiniz.

Konuya benzer iş ilanları

Kaynak ustası iş ilanları
İstanbul iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar