Ana SayfaHaberlerAraştırma Sektöründe İş Fırsatları!

Araştırma Sektöründe İş Fırsatları!

Araştırma sektörü yerleşik yaşama geçildiği eski yüzyıllara temeli dayanan bir sektördür. İlk etapta saray içi, kale içi gibi politik ve siyasi unsurların belli kişi ve unvanlarla yapılması değişen çağlarda ismini her ne kadar farklı jargonlarla tutsa da günümüzde araştırma sektörü neredeyse tüm sektörleri etkileyen ve de vazgeçilmez sektörler arasında ilk sırada yer almaktadır. Araştırma bugün devlet, kamu kurumlarında, özel sektörlerde, medya alanında, siyaset, politika ve küçük ölçekli işletmelerde en yaygın görülen çalışma alanıdır.Araştırma sektöründe iş fırsatları bugün sektörde önemli bir yer elde etmektedir.

Araştırma bir kurumun ya da bir işletmeniz fizibilite ve temellerinin tüm aşamalarını teknik, iletişim, yol haritası şeklinde bir arada barındıran bir disiplindir. Bu yüzden araştırma sektörü alanında uzman kişi ve kurumlarca bugün tüm alanlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Araştırma sektörünün ilgilendiği kollara kısaca bakacak olursak, bu alanda çalışan mesleki pozisyonları da yakından tanıma fırsatımız olacaktır. Araştırma sektöründe en basit saha da anket yapan insanları çoğu zaman görürüz. Bu anketler bir sakız ya da bir diş macunun tanıtımı olabileceği gibi, bir belediye ya da bir siyasi parti çalışmalarını da kapsayabilmektedir.

Araştırma sektöründe iş fırsatları

Araştırma sektörü çalışma alanları hangileridir diye baktığımızda; Reklam, Restoran-Yemek, Sağlık – Tıp, Savunma Sanayi, Sigorta, Spor, Tekstil, Telekomünikasyon, Turizm – Otelcilik, Üretim – İmalat, Yapı – Denetim, Yayıncılık, Yazılım, Ziraat – Hayvancılık gibi sektörlerin bütününde Araştırma sektörü çalışma alanlarının söz konusu olabileceğini söyleyebiliriz.

Araştırma Sektörü Çalışma Koşulları Nelerdir?

Araştırma sektörü çalışma koşulları tam zamanlı, dönemsel, freelance olabileceği gibi proje bazlı da olabilmektedir. Bu konuda örneğin bir siyasi partinin kamuoyu araştırması, ya da bir sivil toplum örgütünün bireyler üzerinde istatistik raporlama sistemlerini gerçekleştirmesi çalışmaya örnek teşkil edebilir. Proje bazlı ve freelance olduğu için bu alanda çalışan adaylar günlük haftalık olarak kazanç sağlayabilmektedirler.

Araştırma sektöründe çalışmak ve kariyer hedeflemek istiyorsanız hemen isbul.net iş ilanları sayfasına girerek akademik anlamda iş sahibi olabilirsiniz.

Konuya benzer iş ilanları

İzmir iş ilanları
Araştırma Arge elemanı iş ilanları
Araştırma teknikeri iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar