Ana SayfaHaberlerPolis Olma Üst Yaş Sınırı 30 Oldu

Polis Olma Üst Yaş Sınırı 30 Oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul’unda görüşülen “İç Güvenlik Paketi” yasa tasarısına yönelik çalışmalarda verilen önergeler sonucunda polisliğe alımlarda var olan 28 üst yaş sınırı 30’a çıkarıldı.

TBMM Genel Kurul’da “İç Güvenlik Paketi” olarak görüşülen “Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın 25. Maddesine dair yapılan görüşmelerde AKP, CHP ve MHP’nin verdiği önergelerin kabul edilerek polisliğe başvurma ve alımlarda üst yaş sınırı 30 olarak değiştirildi.

Bu değişiklikten sonra lisans mezunları KPSS puanlarıyla (Taban puanları Bakanlık tarafından belirlenecek.) sınavın yapıldığı yılda 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış erkek veya kadın adaylar olmak üzere yapılacak sınavda başarılı olmaları durumunda ve yönetmelikte belirtilen diğer şartları taşımaları şartıyla polis meslek eğitim merkezlerine girmeye hak kazanmış olacaklar.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar