Ana SayfaMakalelerSize Deneyim Kazandırmayan Bir Firmada Çalışır mısınız?

Size Deneyim Kazandırmayan Bir Firmada Çalışır mısınız?

Çalışma hayatına ilk adım atan adaylardan sıkça duyarsınız. Bir iş buldum. “Maaşı düşük ama en azından iş öğrenirim” şeklinde. Bazılarından da farklı duyumlar alırsınız. “ 12 yıldır aynı şirketteyim. Mesleki anlamda ne uzadım, ne de kısaldım. Ama sigortam yattı, maaşım ise fena değil.” Bu da başka bir bakış açısı. Şimdi her iki durumu da değerlendirmek gerekirse sizce deneyim kazanmadan aynı firmalarda aynı şartlarda siz olsaydınız nasıl bir karar verirdiniz? Size deneyim kazandırmayan bir firmada çalışır mısınız? Yoksa para kazanmanın verdiği haz ile işinize devam mı ederdiniz?

Diyelim ki, işyeriniz iflas etti ya da bir yöneticinizle kavga ettiniz. Ya da şartlarda artık anlaşamıyorsunuz. Bu durumda çalıştığınız firmada 10 yıldan fazla geçirip hiç bir şey öğrenmeden, deneyim ve tecrübe etmeden çıkmanız durumunda sizi dışarıda zor bir hayatın beklediği unutulmamalıdır. Çünkü deneyimleriniz tüm trendlerin gerisinde kaldı. Hala 10 yıl önceki teknolojiyi kullanıyorsunuz. Hala aynı yöntemlerle çözüm ve arabuluculuk yapıyorsunuz. Bu noktada işiniz biraz zor olur. Ayrıca çalıştığınız kurumun size ve mesleğinize değer katmadığı bu şirkette daha önce çalışan ya da firmanızın partnerleri olarak devam eden diğer firmalar arasında da değer ve yenilik katmayan firmaların puanlarında da ciddi anlamda düşüşler söz konusu olmaktadır.

Size deneyim kazandırmayan bir firmada çalışır mısınız

Bu yüzden çalıştığınız kurum üzerinize giydiğiniz elbise gibi, yüzünüzdeki makyaj gibidir. Çalıştığınız firma imajdır aynı zamanda. Bu yüzden iş hayatı her adım ve noktası ile çalışanın hayatında inanılmaz bir büyüklüğe sahiptir. Çalıştığınız firmanın kurumsallıktan uzak, ilkel yöntemlerle yönetilmesi elbette sizin suçunuz değildir. Neden no name bir şirkette çalışan bir adayla adını sık duyduğumuz marka firmalarda çalışan bir adayın şartları eşit değildir? İşte bu noktada kurumun çalışana kattığı değerler oldukça önemlidir. Eğer çalıştığınız kurumda sadece para için çalışıyorsanız ve size mesleki bir katkısı yoksa en azından değişen ve gelişen dünyayı dışarıdan takip ederek yolunuza devam edebilirsiniz. Aksi halde deneyim kazanmadan firmanın korkulukları arasında hapsedilmiş olursunuz.

Konuya benzer iş ilanları

Sekreter iş ilanları
Matematik Öğretmeni iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar