Ana SayfaHaberlerÇalışanların İş Yerinden 8 Beklentisi!

Çalışanların İş Yerinden 8 Beklentisi!

Birçok araştırma ve yazı işverenin nasıl bir çalışan istediği yönündedir. Peki, çalışanlar nasıl bir iş yeri hayal ediyor hiç merak ettiniz mi? İlk iş görüşmesine gittiğinizde aklınızdan geçen beklentiler birbirini kovalarken, umduğunu bulamayanların nasıl bir ruh haline büründüklerini tahmin etmek zor olmasa gerek. Çalışanın iş yerinden beklentileri karşılık bulduğu sürece yaşadığı mutluluk ile performansı doğrudan artıyor. Bu bağlamda çalışanların iş yerinden beklentilerinin neler olduğunu gelin hep beraber inceleyelim.

Herkesin Öncelikli İsteği: İyi Bir Maaş

Ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda, personellerin öncelik verdiği en önemli şey iyi bir maaş aralığında çalışmak. Sosyal hayata zaman ayırabilmek ve gereksinimlerini karşılayabilmek adına hiç kimse düşük bir ücretle yaşamını sürdürmek istemez. Statü ve departmana göre değişkenlik kazanan maaş aralıkları ne kadar yüksek olursa, çalışanın moral ve motivasyonu da bu oranda artmış olur.

Evine Yakın Bir Yerde Çalışmak

Özellikle İstanbul gibi kalabalık ve başlıca sorunu trafik olan şehirlerde yaşayan kişiler lokasyona büyük önem veriyor. Gün boyu yaşanan yorucu temponun ardından kendine ve sevdiklerine zaman ayırmak isteyen herkes en kısa sürede evine gidebilmek için imkanları zorluyor. Bu bağlamda isbul.net’te bulunan yakınımda işbul uygulaması, birçok kişinin evine yakın yerde iş bulmasına imkan sağlıyor.

Çalışılan Firmanın Popülerliği

 İş hayatına yeni atılan ya da yıllarca sektöre emek vermiş kişilerin iş ararken önem verdiği ayrıntıların başında iyi bir firmada çalışmak geliyor. Marka kimliğinin önem taşıdığı günümüzde sektörde öncü isimler arasına geçmiş, profesyonelliği ilke edinen işi yerleri bütün çalışanların öncelikli tercihi arasında yer almaktadır.

İyi Bir Tecrübe Kazanmak

İş hayatında tecrübenin önemi en az diploma kadar önemli. Hal böyle olunca henüz okul yıllarında tecrübe kazanmak adına gönüllü olarak çalışan öğrencilerin sayısı azımsanmayacak kadar yüksek. Yeni mezun kişilerin bile tecrübe kazanmak adına ilk 1-2 yıl maaş beklentisinin olmadan çalışması tecrübeye verilen önemin boyutunu gösteriyor.

İş Güvenliği

Firma güvenirliği ile doğru orantılı olan bir diğer özellik de iş güvenilirliğinin sağlanmasıdır. Çalışanların sağlık ve güvenliğinden sorumlu olan firma, bunu korumak adına bütün önlemleri aldığı ve gerekli uygulamaları yaptığı sürece çalışanların her zaman tercihlerinin başında gelir. Çalışanın kendini güvende hissetmesi ve yasal haklarının korunduğu bilme düşüncesi de potansiyelini olumlu anlamda arttırır.

Sosyal Hayata Zaman Bulmak

İş hayatının yoğun temposunda, dışarıda kendilerini bekleyen hayata yetişmek isteyen çalışanların hayali sosyal aktivitelere zaman ayırabilecekleri bir işte çalışmak. Kendi etkinliklerinin yanında, iş yerinin düzenlediği organizasyonlara katılmak bütün çalışanların hayali olduğu gibi, motivasyonu ve iletişimi güçlendiren başlıca unsurlardandır.

Esnek Çalışma Kültürü

Ülkemizde son yıllarda sayısı giderek artan Freelance çalışma siteminin ana sebeplerinden biri de kişilerin esnek çalışma imkanlarına sahip olmak istemesidir. Belirli bir kuruma ya da saat sınırlamasına bağlı olmak istemeyen kişilerin yöneldiği freelance çalışma sisteminin getirdiği kolaylıkların yanında zorlukları da yok değil.

Yan Haklar

Son başlığımızda belirttiğimiz yan haklar çalışanların firma seçiminde rol oynayan ayrı bir etken. Çalışmanın dışında kişisel gelişimine katkı sağlayacak kurs, spor ya da seminer gibi imkanların bulunduğu iş yerleri çalışanlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar