Ana SayfaHaberlerÇalışana Zam Müjdesi!

Çalışana Zam Müjdesi!

Memurların bağlı olduğu Memur-Sen Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 657 sayılı kanuna bağlı olarak çalışan memurların yeni yıl itibari ile geçerli olmak üzere brüt olarak 175 lira maaşa zam yapılacağını söyledi. Dün Kastamonu’da basına açıklamalarda bulunan Genel başkan yardımcısı Tonbul, Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşme sürecinin geride kaldığını vurgularken , Ocak ayı itibari ile geçerli olacak zammın memurlar açısından yeni kazanımlar olarak ifade edilebileceğini belirtti. Amaçlarının en yüksek memur maaşları ile en düşük memur maaşlarının arasındaki uçurumun daraltılması olduğu vurgusunda bulunan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 2014 yılının Ocak ayının 1’i itibari ile geçerli olacak 175 Tl brüt taban aylığı zammı gerçekleşeceğini ifade etti.

Net olarak çalışanın alacağı zam ise 123 lira seviyesinde olacak!

173 Lira brüt maaş zammının memura yansıması net olarak 123 lira olurken , emeklilerde bu rakam 146 liraya, emekli ikramiyelerinde ise 5 bin 250 liraya kadar ulaşabilmektedir.

Hatırlandığı gibi Ağustos ayında yapılan görüşmelerde yeni yıl için 3+3 sistemi ile memura yapılacak zam oranında anlaşma sağlanmıştı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar