Ana SayfaMakalelerEstetik Cerrahi

Estetik Cerrahi

Estetik Cerrahi nedir? Estetik cerrahi, şekli bozuk olan dokuların düzeltilmesi ve ya hastanın istediği şekilde, anotomik bilgilere göre değiştirme cerrahisidir. ”Örnek: Burnu kırılmış bir hastanın, burun dokusunun ideal bir burun göz önüne alınarak düzeltilmesi.”

Estetik Cerrahı ve ya Plastik Cerrahı olmak için 6 yıllık tıp fakültesini bitirmiş olmak sonrasında ise, 3 yıl genel cerrahi, 3 yıl da plastik cerrahi eğitimi olarak, 6 yıl kişinin hem cerrahi, tıbbi hemde sanatsal yönlerinin gelişmesini sağlayan zorlu bir süreçten geçmek gerekir.

Estetik Cerrahiye neden ihtiyaç duyulur?

Vücudun herhangi bir bölgesi deforme oldu ise, normal vücut ölçülerinin altında ve ya üzerinde ise estetik cerrahiye ihtiyaç duyulabilir. ”Örnek: Kaza sonucu, yanık sonucu ve ya doğuştan kalıtsal olarak deforme olmuş, zarar görmüş dokulara estetik cerrahi uygulanabilir.’

Estetik Cerrahi ağrılı olur mu?

Normalde, estetik cerrahi yaptıran kişilerde pek ağrı gözlemlenmemiştir. Kasların da dahil olduğu operasyonlarda ağrı görünebilir fakat bu ağrılar kolaylıkla ağrı kesici ile kontrol altına alınabilir.

Estetik Cerrahi’nin yaşama etkisi

Estetik Cerrahi operasyonlarında, genelde izler saklandığı için, operasyondan çıkan kişi 1 gün hastahanede gözlem altında tutulduktan sonra(Bazı durumlarda 2-3 gün gözlem altında kalmak gerekebilir), sosyal yaşamına geri dönebilir ve hiç bir sorun yaşamaz. Ancak, bazı operasyonlarda izleri saklamak o kadar da kolay olmayabilir. ”Örnek : Göğüs küçültme operasyonlarında, yara izini saklamak kolay değildir. Göz altı operasyonları, burun estetiği gibi operasyonlarda ise yara izi kolaylıkla saklanabilir.”

Estetik Cerrahi gerektirmeyecek durumlar

Estetik Cerrahi sadece operasyon yaparak çözüm bulmaz. Bazı durumlarda cerrahi operasyonlara gerek kalmadan çözüm yolu bulunabilir. Örnek olarak, terleme, kırışıklık, leke, çil, akne ve dövmelerin yok edilmesi gibi operasyonlar kolaylıkla yapılabilmekte ve bunlara her gün bir yenisi eklenmekte.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar