Ana SayfaHaberlerSGK’Ya İtiraz Var !

SGK’Ya İtiraz Var !

Askerlik süresini bedelsiz borçlanmak için SGK’ya itiraz var.

1999-2000 arasında Bingöl’de 18 ay askerlik yapan Yıldırım, bu sürenin 7 bin 335 liradan başlayan ‘bedelle’ prim günü sayılmasına itiraz eden dilekçe verdi. Askerliği zor koşullarda yaptığını vurgulayan Yıldırım, bedelsiz askerlik borçlanması istedi. Özdal, verilecek cevaba göre konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

Sigorta başlangıcının erkene alınması ya da eksik prim günlerinin tamamlanmasını sağlayan ve milyonlarca sigortalıyı ilgilendiren askerlik borçlanması konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) önemli bir başvuru yapıldı. 1999-2000 arasında 18 ay Bingöl’de askerlik yapan Mustafa Özdal Yıldırım, askerlik döneminin prim günlerine bedel alınmadan sayılması için başvuru yaptı.

3 Ağustos 2015’te başvurusunu SGK Kadıköy Göztepe Müdürlüğü’ne ileten Yıldırım, “Askerlik görevimi bilfiil zorlu koşullarda maddi ve manevi bedel ödeyerek yapmış bir kişi olarak askerlik borçlandırması adı altında herhangi bir bedel alınmadan askerlik süremin sigortama dahil edilmesini talep ediyorum. Gereğinin en kısa sürede yapılmasını rica ederim” dedi.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar