Ana SayfaHaberler10 Bin İşçiye Zam Yapıldı !

10 Bin İşçiye Zam Yapıldı !

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan yaklaşık 10 bin işçiyi ilgilendiren 26’ncı dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

TTK adına Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile işçileri temsilen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasında yürütülen ve 1 Ocak 2015- 31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan sözleşmede anlaşmaya varılmasıyla imza töreni düzenlendi.

TTK Genel Müdürlüğü Salonu’ndaki imza törenine TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS yönetim kurulu üyeleri katıldı. Maden işçisine ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5, 3 ve 4’üncü 6 aylarda yüzde 3’er zam öngören sözleşmeyi değerlendiren TTK Genel Müdürü Burhan İnan, şöyle konuştu:

“Bu sözleşme ile işçilerimize mevcut haklarının yanında yeni haklar da verilmiş durumda. Çetin müzakereler sonucu fakat saygıyla ve sevgiyi hiçbir zaman kaybetmeden masada sağlıkla çözüldüğü için son derece mutluyum. Tüm çalışanlarımıza, işçi kardeşlerimize sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum. Bu sözleşme görüşmeleri 1 Ocak 2015’de başladı. Dolayısıyla ortaya bir sözleşme farkı, işçilerimizin alacağı çıktı. Bunun için de biz hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Eğer bir aksilik olmazsa 28 Ağustos’ta oluşan bu farkı ödeyeceğiz.”

Konuşmaların ardından TTK Genel Müdürü İnan, GMİS Genel Başkanı Demirci ve Kamu-İş Genel Sekreteri Polat, toplu sözleşmeyi imzaladı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar