Ana SayfaMakalelerPazartesi Sendromunun Üstesinden Nasıl Gelinir?

Pazartesi Sendromunun Üstesinden Nasıl Gelinir?

Pazar akşamından başlayıp pazartesi tüm gün insanı etkisi altına alan pazartesi sendromu, birçok insanın günü mutsuz ve verimsiz geçirmesine sebep olur. Bu durum ülke veya cinsiyet fark etmeksizin insanların genelinde görülür. Pazartesi sendromu ile birlikte kişiler o gün plan yapmaktan ve gerek aile yaşamında, gerekse iş ortamında iyi iletişim kurmaktan kaçınmaktadır.Pazartesi sendromunun üstesinden nasıl gelinir? sorusuna dair daha ayrıntılı tavsiyeler için gelin yazımıza birlikte bakalım.

Pazartesi sendromunun üstesinden nasıl gelinir?

Aslında tamamen insan psikolojisiyle ilgili olan pazartesi sendromunun alt nedenlerine inildiğinde kişinin iş ortamında kendini değersiz hissediyor olmasıyla alakalıdır. Birey çok çalıştığını dolayısıyla haksızlığa uğradığını, yaptığı işin görülmediğini ve hor görüldüğünü düşünüyor olabilir. Tüm bu negatif duygular kişinin tutum ve tavırlarında aynı zamanda hayatının başka alanlarında da mutlaka kendini gösteriyor. Özellikle aile yaşamında daha gergin ve anlayışsız bir hal sergiliyor.

Kişi Pazartesi sendromuna dahil sorunun temel kaynağını bilse de bazen bunu değiştirmek çok zordur, çünkü ya o işe mecbur olduğunu düşünüyordur ya da bir şekilde memnun olmasa bile bu stresi yönetmeyi öğrendiği için, dışarı çıkıp yeni bir stresle boğuşmaktan daha kolay geliyordur. İnsanlar için düzen son derece önemlidir. Hatta düzenlerini bozmamak için birçok kişi mutsuz ve huzursuz olduğu ortamda yaşamayı tercih eder. Bu da zaman içinde insanın hem psikolojik hem de mental çöküşünü hızlandırır. İş yaşamında huzur ve mutluluk kişinin yıllardır aynı işi yapıyor dahi olsa, bu yıllar içinde kendisini nereden nereye taşıdığıdır. Yıllarca aynı sendromu yaşamak, sebebi ne olursa olsun kişinin kendisini hiç geliştirmediğinin göstergesidir. Pazartesi sendromlarını da aslında yıllara göre ölçeçek olursak kişinin başarısızlığı ile eşdeğerdir. Sevdiğiniz, sizde heyecan ve mutluluk uyandıran bir işe gitmekle; sevmediğiniz, ortamından rahatsızlık duyduğunuz bir işte çalışmak arasında büyük fark vardır. Bu durumla karşılaşan insanlar verimsiz çalışma şartlarına karşı kendini alıştırmaya ve birçok olumsuzluğu tolere etmeye başlıyor. Tüm bunların sonucunda ise işe gitme saatlerinde, tatilin bitmesine yakın saatlerde sendromlar baş gösteriyor. Bu nedenle insanın kendini güvende, mutlu ve başarılı hissetmesi için öncelikle işini, çalışma şartlarını, iş ortamını ve patronunu sevmesi gerekir. Puzzle yerine oturduktan sonra gerek iş hayatınızda, gerekse özel yaşantınızda sizi rahatsız eden tüm olumsuzlukların üstesinden gelmiş olacaksınız.

Konuya Benzer İş İlanları

Gıda mühendisi iş ilanları

Bakım elemanı iş ilanları

İstanbul iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar