Ana SayfaMakalelerHayatınızın Elinden Tutun...

Hayatınızın Elinden Tutun…

Çok çalışmak, iş yerinde fazla mesai yapmak her zaman için insan psikolojisinde olumsuz sonuçlar doğurmaz, aynı zamanda çok çalışmak her zaman için daha fazla üretmektir. Özellikle işini seven ve tutkuyla yapan insanlar hayatlarındaki olumsuzlukları çok çalışarak tolere eder. Bu sayede aile ve özel yaşamında yolunda gitmeyen birçok olumsuzluğunda önüne geçmiş olur.Hayatınızın elinden tutun ve sadece kariyerinize odaklanmayın.

Hayatınızın elinden tutun

Hayatımızda her zaman isteklerimiz dilediğimiz zaman dilimi içerisinde gerçekleşmeyebilir. Yalnızca başarılı ve zengin insanların mutlu olduğunu ve hayatlarında her şeyin yolunda gittiğini düşünmek hata olur. İnsan duygusal bir yapıya sahip olduğu için dışarıdan sert dahi görünse, içsel olarak birçok kez çöküntü yaşayabilir. Bu sadece insanların değil aynı zamanda hayvanların bile doğasında var. Nasıl ki hayatımıza aniden gelen mutluluklar oluyorsa, çöküntü ve üzüntülere de katlanmamız gerekir; ve zaman mutlaka her şeyin üstünden ustalıkla gelir.

Hayatınızda her zaman ikinci ve üçüncü alternatifleriniz olsun. Hayatınıza giren insanın varlığına göre kendi varoluşunuzu aidiyetlendirmeyin. Hayatta her zaman asıl başrol kendiniz ve etrafınızdaki kişiler sadece yardımcı oyuncu… Bazen sizin isteğinizle, bazen de kendi isteklerine göre hayatınızdaki insanlar zamanla değişebilir. Daha güçlü olmak için kendinize her koşulda iyi gelecek alanlara yönelmeniz gerekir. Özellikle sanatın herhangi bir alanı ile ilgilenmek birçok kişiyi rahatlatır ve kendi içinde yeniden keşif sağlar. Ayrıca mükemmel olmaya çalışmak iç huzurunuza vuracağınız en büyük engeldir. Mükemmelliyetçilik herhangi bir işi en iyi haliyle başarmak için kullanılan bir kavram olduğunda masumdur. Ancak hayatınız boyunca kişiliğinize, hal ve hareketlerinize yansıtmaya çalıştığınızda tutkuya, hırsa, mutsuzluğa ve bununla birlikte büyük bir yıkıma dönüşebilir.

Gezin, tozun, yiyin, için, eğlenin, eğlendirin, bol bol gülün, zaman zaman kendi karakterinizden sıyrılın, dünyayı ve insanları keşfedin ama yeri geldiğinde hayatınızdaki dengeyi her zaman muhafaza etmeye çalışın. Tüm bunlar eşliğinde hayatınızın dengesini oturduğunda olumsuzlukları size daha az zarar verebilecek şekilde atlatmayı başardığınızı fark edeceksiniz. İnsan olmaya ve insanlarla iyi anlaşmaya yönelin. Her ne kadar kimileri kabullenmek istemese de hayatın eğlencesi yalnızık ile değil biz olunduğunda çıkar. Mutluluk en büyük huzur, başarı, kariyer ve hedeftir…

Konuya benzer iş ilanları

Vasıfsız eleman iş ilanları
Grafik tasarım elemanı iş ilanları
İstanbul iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar