Ana SayfaMakalelerOnline Mülakat Hakkında Her Şey

Online Mülakat Hakkında Her Şey

Günümüzde her şeyin internet üzerinden kolayca tek tıkla gerçekleştirilebildiği dünyada özellikle pandemi döneminden sonra her yaştan birey için internet kullanımı ciddi düzeyde artış göstermiştir. Her şeye olduğu gibi, online avantajlar iş dünyasına da katkı sağlamaktadır. Bu katkılardan en büyükleri arasında olan online mülakat fırsatı adaylara kolay bir süreç sunuyor.

Online mülakat süreci, basit gibi görünse de normal mülakatlar gibi özenle hazırlanılması, hafife alınmaması gereken bir süreçtir. Dolayısıyla normal mülakatlara ne kadar özen gösteriyorsak aynı şey online mülakatlar için de geçerli olmalıdır. Gelin, online mülakatlarda dikkat edilmesi gereken en önemli noktaları inceleyelim!

Uygun Mekanı Belirleyin

Öncelikli olarak en çok dikkat etmeniz gereken konu mekandır. Online mülakat için seçeceğiniz mekanın çok fazla ışığa maruz kalan bir alan olmaması, dışarıdan herhangi bir sesin içeri ulaşmadığı ve kendinizi son derece rahat hissedeceğiniz bir mekan olmasıdır. Böylelikle mülakatta kendinizi daha rahat ve açık bir şekilde ifade edebilirsiniz.

İnternetinizin Hızını Test Edin

Geleneksel mülakatlara katılmadan önce aynaya bakmanın yerini günümüzde internet kontrolü aldı. Mülakat sırasında yaşanması muhtemel herhangi bir bağlantı kopukluğuna karşı mutlaka önceden tüm kontrolleri gerçekleştirmelisiniz.

Kıyafet Seçimi Çok Önemli!

Nasıl olsa kamera karşısındayım, çok da önemli değil dediğinizi duyar gibiyiz, fakat hiç de zannettiğiniz gibi değil! Online görüşme esnasında kıyafet seçiminizi tek renk ve sadelikten yana kullanmalısınız. Fazla dikkat dağıtıcı renk ve desenler mülakatı yapan kişinin size tam anlamıyla odaklanamamasına sebep olur.

Doğru Kamera Açısını ve Işığı Bulun

Kamera açınız da en az kendinizi ifade etme biçiminiz kadar önemlidir. Çok fazla dikkat çekmeyen ve sade bir arka plan kullanmanız dikkati tamamen sizin üzerinize çekeceğinden oldukça iyi bir seçim olacaktır. Bunun yanı sıra kamera açısı olarak da omuz hizasını tercih etmeniz tamamen doğru bir yaklaşım olacaktır.

Not Tutmayı İhmal Etmeyin

Online mülakatlarda sorulacak sorular için cevaplarınızı mutlaka önceden belirlemelisiniz. İyi düşünülmüş cevaplar işe alınma ihtimalinizi her zaman artıracaktır. Özgeçmişinizin önemli kısımlarını not alarak gerektiği yerlerde kısa, hızlı ve net bir cevap verebilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar