Ana SayfaHaberlerMahkeme Duvarı Suratlı İdareciler Tarih Oldu

Mahkeme Duvarı Suratlı İdareciler Tarih Oldu

Sokakta, toplu taşıma araçlarında ya da bir kafede oturduğumuzda mutlaka iş ve iş yeri çalışanları hakkında yapılan konuşmalara kulak misafiri oluruz. Hatta bazı alıntılar bile yapabilirim. “Bizim iş yerinde bir müdür var, inancın olsun adamı görür görmez, işten elimi ayağımı çekiyorum” Ya da başka bir alıntı “ Geçen gün bizim vardiya amirimiz üzerime yürüdü” İnanın bu toplu söylemleri çoğaltmak mümkün. Bu söylemleri en son ne zaman duydunuz ya da ne kadar zamandır yaşıyorsunuz bilmiyorum ama artık kurumsal şirketlerin, ünlü markaların mahkeme duvarı suratlı idarecilerle bağları tamamıyla koptu diyebilirim.

Her gün yeni bir güne uyanıyoruz ve sürekli değişen bir dünyada yaşıyoruz. İş dünyasında idarecilik kavramı ne yazık ki bazen anlam kavramının dışına taşabiliyor. İdareci olmak, mahkeme duvarı bir surata farklı bir imaja bürünmenizi gerektirmez. Çünkü iş disiplini, ego ve baskıları tamamıyla birbirine karıştıran yöneticilerin artık küçük, orta devasa şirketlerin hiç birinde tutunma şansı yok.

Patronlar artık, mutlu enerji ve motivesi yüksek personellerle yoluna devam etmek istiyor. İş yeri içinde kutuplaşma, ego kavgası, üstünlük ve baskın çıkma gibi rol ve karakterler artık kendi kendini yok etmektedir. İşçi ve orta sınıf çalışanlarının yıllarca şikayet ettiği, moral ve motivasyonunun düşük olmasının nedenleri arasında hep egoist ve bencil yöneticiler vardı. Özellikle kurumsal firmalarda neredeyse nesli tükenen bu tarzda idareciler, artık yok.

İlkelerini, Güleryüz, güven, sadakat, iş ahlakı, iş disipline, saygı gibi kavramlar üzerine kuran kurumsal firmalar, eski tip demode olmuş yöneticileri artık aralarında istemiyor. Bu durumun iş yerlerinde giderek hem verimlilik hem de satış ağında ciddi mesafeler kat ettirmektedir.

Çalışanlar, artık kendilerini anlayan, anlayışlı, empati kurabilen, bakışları ve mimikleri ile ezmeyen yönetici ce yönetici adayları ile çalışmak istemektedir. Yeni idarecilerle yola çıkan pek çok firma bu günlerde çalışanları ile kültür ve sanat etkinliklerine katılıyor. İş hayatı kadar sosyal hayatlarında da çalışanlarının refahını ön planda tutan kurumsal firmalar, uzun soluklu çalışabilecekleri personeller olması için yeni bir döneme girdiklerini açıkça vurgulamaktadırlar.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar