Ana SayfaHaberlerKendi İşini Kurmak İsteyenler

Kendi İşini Kurmak İsteyenler

Kendi işini kurmak, günümüz dünyasında oldukça cazip gelen bir fikirdir. Durum öyledir ki kendi işini kurmak isteyenler kapıları zorlamaktadır. İnsanlar başkalarının yanında çalışmak dışında, kendi işini kurup rahat ve esnek çalışma standardında yaşamak istemektedirler. Bu fikir başlangıçta çok cazip ve kolay gelirken işin içine girildiğinde o denli kolay olmadığı anlaşılır. Çalışma koşulları dönem dönem farklılık göstermektedir. Ülkelerin ekonomileri çalışma alanlarını ve çalışma şekillerini etkilemektedir.

Fazla gelişmemiş ülkelerde çalışma alanlarının azlığı nüfusun yoğunluğu büyük rekabet alanı oluşturur. İnsanlar ağır koşullarda çalışma zorunda kalırlar. Çünkü iş bulmak oldukça zordur. İş ve çalışma yaşamının ağırlığı, insanlarda bezginlik yaratmaktadır. Bu durumda insanlar kendi işlerinin sahibi olmayı isterler. Böyle bir fikri olan çalışanların dikkate alması gereken birkaç nokta vardır.

Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Öneriler

Öncelikle kendi işine sahip olmak isteyen kişilerin hayalleri ve fikirleri olmalıdır; hangi alanda ilerlemek istedikleri ne üzerine çalışacaklarını bilmezlerse kafa karışıklığı hangi yöne gideceklerini belirleyememelerine neden olacağından net bir fikir sahibi olmaları gerekir.
Yapılacak işte daha önceden deneyimli olmak; en iyi öğrenim şekli bir şeyi yaparken olur. “iş işte öğrenilir” deyimi bu sebeple çok gerçekçi ve doğru bir sözdür. İlgilendiğiniz alanla ilgili çekirdekten yetişmek, her kısmına şahit olmak ilerde yaşayacağınız olumsuzluklara karşı sizi hazırlar. Bildiğiniz her şeye karşı hazırlıklı olacağınızdan olumsuz koşulları lehinize kolaylıkla çevirebilirsiniz. Rakiplerinizden bir adım önde olarak, öngörü yapabilme olanağına sahip olursunuz.
Piyasa araştırması yapmak; bir işe gözü kapalı girilmez. Öncesinde hayalini kurduğumuz işin piyasada bir değeri var mı, müşteri portföyü ne düzeyde, alım –satım dengesi ne durumda, vb. sorulara yanıt bulmalıyız. Bir hayalimizin olması elbette ki çok güzel bir durumdur fakat bu hayali sağlam bir zemine oturmak bizi sonrasında yaşayacağımız hayal kırıklığından korur.
Bütçe-hibe- destek planlaması; kendi işimizin sahibi olmak, belli bir birikim ve maliyet gerektirir. Sonuçta A’dan Z’ye tüm her şeyini yeniden sizin yaratacağınız işinizin gelir gideri de sizin üstünüzdedir. Bir hayaliniz var ve yeterli bütçeye de sahipsiniz o zaman işiniz kolaydır. Fakat yeterli bütçeniz yok ve kendi işinizi kurmak sizin için büyük bir arzu ise, çeşitli destek ve kredi alacağınız kurumları iyi değerlendirmelisiniz. İşkur destekli KOSGEB hibe ve kredileri kendi işinin patronu olmak isteyenleri oldukça fazla desteklemektedir. İyi bir araştırma evresinden sonra kendinize destek bulabilirsiniz.

Konuya Benzer İş İlanları

Emlak danışmanı iş ilanları
Saha satış elemanı iş ilanları
Avukat iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar