Ana SayfaMakalelerKariyer Değişikliğinde Yapılan 3 Yanlış

Kariyer Değişikliğinde Yapılan 3 Yanlış

İyice araştırmadan ve geçmek istediğiniz iş sektöründe aktif olarak çalışan birinden fikir almadan, sektör değiştirme arayışına girmeyin.

Kariyer değişikliği birçok sebepten kaynaklanarak ortaya çıkmakta. Yıllarca tahsiliniz ile alakalı bir sektörde çalışmış ve bu sektörde artık yapacağınız bir şeyin kalmadığı düşüncesi kafanızda belirmiş olabilir. Ya da kariyerinizin en başında branşınızla ilgisi olmayan bir iş kolunda ilerlemiş ama tahsilini yaptığınız mesleğe özlem duyarak geçiş yapmak istiyor olabilirsiniz. Bunun dışında hızla gelişen dünyada; Bulunduğunuz işten çok daha kazançlı bir iş sektöründe çalışma fikri sizi atağa geçirmiş olabilir. Bu örnekler görüldüğü üzere istenildiği kadar çoğaltılabilir.

Yeni bir iş yeni bir başlangıç demektir. Heyecan dolu, yeni bir yolun başlangıcı gibi. Bu karar hayatınızı değiştirebilir. Yalnız başarılı olmak kadar başarısız olmak da işin içindedir.

İşte sonucun başarısızlıkla sonuçlandığı ve kariyer değişikliklerinde sık olarak yapılan hatalar;

1. Popüler olduğu için sektör değiştirmeyin

Burada; önemli olan kriter seçilen sektörün ve mesleğin popülerliğinden çok, kişinin o sektördeki işi yerine getirebilecek kapasitede, uygun nitelikte olup olmadığı konusudur.

Yıllardır bankacılık sektöründe hizmet veren bir çalışan örnek olarak satış ve pazarlama sektörüne geçiş yapmak istiyorsa öncelikle bu sektördeki rekabet payını ve rekabet oranını dikkate almalıdır. Bir sektörün ne denli popüler olduğu değil sizin o sektörde çalışabilecek kapasitede ve niteliklerde olabildiğiniz önemlidir.

2. İşi derinlemesine araştırmadan hareket etmeyin

Sadece birkaç yerde okuduğunuz yazı ya da kısa makalelerle bir sektör hakkında bilgi sahibi olamazsınız. İşi derinlemesine araştırmak, farklı yerlerden argümanlarla araştırmayı genişletmek, ilgilenilen iş sektöründe personel arayışında olan firmaların personelden hangi nitelikleri istediği ve neler yapılmasını beklediği konularında kıyaslamalarda bulunmak gerekir.

Tek bir noktadan bakmak, her zaman sizi yanıltacak ve hayalcilikten öteye gitmeyecektir. Her zaman realist olun.

3. Paranın tek belirleyici faktör olmasına izin vermeyin

İşin maddi olarak size getirisi değil, işin karakteriniz ve değerleriniz ile birebir örtüşmesi size mutluluk verecektir. İşiniz size uygun değilse ne kadar ücret alırsanız alın bu iş huzurunuza yansımayacaktır. Günümüzde çalışanlarda en sık rastlanan iki sorun, işyeri memnuniyetsizliği ve işyerinde yaşanan strestir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar