Ana SayfaMakalelerKararsızlık Ve Bilinmezlik Arasında Yok Olmayın

Kararsızlık Ve Bilinmezlik Arasında Yok Olmayın

Herkesin belirli periyotlar arasında psikolojik sendromlar, bunalımlar, iş ve özel yaşamdan bezmişlik başına gelebilir. Bu, insan olarak hissetmemiz ve yaşamamız gereken normal duygulardır. ‘Tükenmişlik sendromu yaşıyorum’ hissine kapılmadan ve her şeyden elinizi eteğinizi çekmeden önce, belirli durumları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Kararsızlık ve bilinmezlik arasında yok olmayın çünkü sağlıklı bir insanın mantıklı düşünce çerçevesinde ve doğru ruh hali içinde üstesinden gelemeyeceği bir sorun yoktur.

Hayatınızda yolunda gitmeyen bir takım gelişmelere karşı tavrınızı net olarak belirleyemiyor veya nereye odaklanmanız gerektiğine dair pek fazla fikir sahibi değil misiniz? O zaman sizdeki problemde dünya üzerindeki diğer geniş kitle gibi kararsızlık bilinmezlik ve belirsizlik üçlüsü. Hayatımızın belirli dönemlerinde bilhassa net olmamız gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlarda almamız gereken kararları her açıdan değerlendirerek, en doğru sonuca ulaşmamız gerekir; fakat bazı anlar kendimizde doğru düşünce yetisini bulamayıp ve yanlış kapılara yöneliriz. Bu gibi durumlarda kişilerin yapması gereken birkaç adım vardır.

Kararsızlık Ve Bilinmezlik Arasında Yok Olmayın

Ailemiz, arkadaşlarımız veya diğer yakınlarımız… Bu kişiler birçok konuda fikir alışverişinde bulunacağımız insanlar olabilir, fakat hayatınızla ilgili çok önemli bir karar alma aşamasında sadece fikir almayı deneyin. Dediklerini uygulamak zorunluluğunu hissetmeyin. Kendinize en iyi gelecek olan yine kendinizdir. Sizin izin verdiğiniz kişiler hayatınızla ilgili yorumlarda bulunabilir, ama kimse hayatınızın hangi yöne gitmesi gerektiğine dair fikir sahibi olamaz. Bu sebeple kendinizi ve etrafınızdaki insanları çok yormadan kendiniz doğru adımı atmalısınız.

Geçmiş tecrübelerinizi gözardı etmeyin. Her şeyin yaşanmasının belirli bir nedeni ve öğretisi var. Bu tecrübelerinizi görmezden gelirseniz tekrar yaşamaya mecbur kalabilirsiniz. Deneyimler zaman içinde üst üste eklenerek bize en güzel yolu gösterir. Duygusal dönemlerimiz her ne kadar mantıklı düşünmemize ket vursa da ani karar vermemekte fayda var.

Kendinize yeterli zamanı tanımayı asla ihmal etmeyin. Gerektiğinde yalnız kalmanız ve tüm hayatınızı bir köşeye koyup uzaklaşmanız gerekir. Bu durumda önceliğiniz psikolojiniz olmalıdır. Kimi insanlar için yalnızlık ve durup düşünmek çok daha faydalıdır. Her ne kadar çevrenizdeki insanları seviyor ve değer veriyor olsanız da uzaklaşmanız gereken durumlarda kendinize öncelik vermelisiniz.

Bulunduğunuz ev, ortam veya şehir daha kötü hissetmenize neden olabilir. Herkesin belirli dönemlerde kısa veya uzun süreli tatile ihtiyacı vardır. Bu gereksinimi hissettiğiniz zamanlarda çalışıyorsanız işinizden izin almalı ve bir süre kafanızı toparlamalısınız.

Ve unutmayın sadece sizin değil, tüm insanların belirli dönemlerde aile, iş ve özel hayatında birçok aksilik art arda görülebiliyor. Bu her şeyi bırakıp gitmek ve pes etmek anlamına gelmez. Doğru kullanılan zaman ve enerji ile üstesinden çok iyi gelebilirsiniz.

Konuya benzer iş ilanları

Photoshop personeli iş ilanları
Sekreter iş ilanları
Satış personeli iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar