Ana SayfaHaberlerKadın İstihdam Edene Teşvik İçin Son 4 Ay

Kadın İstihdam Edene Teşvik İçin Son 4 Ay

2011’de getirilen torba kanunla işsiz kadınlar için sağlanan istihdam teşviki 31 Aralık 2015’te sona eriyor. İşsiz kadınları bu tarihe kadar işe alan işverenler, 54 aya kadar varan sürede ayda 261 lira daha az prim ödeyecek. Yani bu durumda 14 bin TL avantaj elde edecek.

Yasayla 18 yaşından büyük 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadın işsizler için istihdam teşviki sağlanıyor. Teşvikten yararlanmak için bu kişilerin 31 Aralık 2015’ten önce işe alınmaları gerekiyor. 31 Aralık’tan sonra 29 yaşından büyük kadınlar için sağlanan ayrıcalık sona erecek. Bakanlar Kurulu’nun süreyi uzatma yetkisi bulunuyor.

Eğer işe alınan kişi, İŞKUR’a kayıtlı bir işsiz ise yukarıdaki sürelere 6 ay daha ilave ediliyor. Örneğin, İŞKUR’a kayıtlı olan ve mesleki yeterlilik belgesine sahip bir kadını yıl sonuna kadar işe alan bir işveren 54 ay süreyle teşvikten yararlanacak.

Teşvikten yararlanabilmek için istihdam edilecek kişilerin son 6 ay içinde sigortalı olarak bir işte çalışmamış olması gerekiyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar