Ana SayfaMakalelerİyi Yönetici Nasıl Olur?

İyi Yönetici Nasıl Olur?

Trendi Yönetir:

İyi bir yönetici trendi takip eder ve trendi yönetir. Günlük olarak hiçbir çalışanını değerlendirmez. İleriye bakar ve çalışanlarını kısa bir zaman dilimine göre değil periyotlara yayarak aylık olarak değerlendirmeye alır. Örnek olarak satış yöneticisi olan yönetici, aylık satış kotasını aşan bir çalışanın kötü geçen bir gününde onu sorgulamaz ya da baskı yapmaz. Bunun aksine; Performansından çok memnunum. Bugün kötü giden nedir? Yardımcı olmamı istediğin her hangi bir konu var mı? Sorularını yöneltir.

Çalışanlarını Geliştirir:

İyi bir yönetici; Ekibinde yer alan tüm çalışanlarının kariyer gelişimine katkıda bulunur. Tüm personelinin kendine özgü hedefleri, hırsları ve hayat idealleri olduğunu bilir. Onları iş hayatında ilerlemeleri aşamasında destekler.

Liderlik Yapar:

İyi bir yönetici; Tüm personelini doğru şekilde yönlendirir ve onlara her konuda liderlik yapar. Personelini etkili ve verimli çalıştırmayı bilir. Hedefleri belirler ve hedef gösterir. Vizyon sahibi olarak vizyon belirler.

Dinlemeyi Bilir:

İyi bir yönetici; Çalışanlarını dinlemeyi bilir. Onların düşüncelerini ve fikirlerini edinmek konusunda hünerlidir. İstediği bilgiyi alana kadar karşısındaki kişiyi konuşturabilir. Doğru zamanlama ile doğru sorular sorar.

Başarıyı Ödüllendirir:

İyi bir yönetici; Başarıyı ve performansı her zaman ödüllendirir. Çalışanlarını doğru şekilde gözlemleyip doğru şekilde değerlendirir. Başarılı olunması onun için tek kriterdir. Performansı yüksek olan çalışanların gelişimleri ile ayrıca ilgilenir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar