Ana SayfaMakalelerGünü Değerlendirmek

Günü Değerlendirmek

Günün Hangi Saatleri Sizin?

Gün içinde zamanınızın büyük bir kısmı iş yerinde geçiyor ve geri kalan zamanınızda ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? Öncelikle zaman yönetimini çok iyi yapmanız gerekir. Güne erken saatlerde başlamanın avantajlarından yararlanmak size yarar sağlayacaktır. İşe gitmeden önce kahvaltı yapmak ve hazırlanmak için kendinize zaman ayırmanız motivasyonuzu arttıracaktır. Sabahın erken saatlerinde uyandığınızda, ‘Yine mi işe gideceğim’ düşüncesi yerine, sizi olumlu etkileyecek şeyler üzerine odaklanın. Hazırlanırken sevdiğiniz müziği açın, kahvaltıya ekmek almak için yürüyüş yapın, kendinizi iyi hissedeceğiniz kıyafetler giyinin. Bunların hepsi küçük birer ayrıntı gibi görünse de işe gitmeden önce yapmanız gereken şeyleri zorunluluk değil zevk olarak görmenizi sağlayacak ve kendinize vakit ayırmış olacaksınız.

Yolda Geçen Zamanı İyi Değerlendirin

İşe giderken yolda çok zaman harcamaktan şikayet edenler de var. Yolda geçirilen zamanı da iyi değerlendirmeniz yine kendinize zaman ayırmanızı sağlayacaktır. Yolculuğunuz sırasında sevdiğiniz bir kitabı okumak, günün gazetesini incelemek, takip ettiğiniz dergileri incelemek, ya da kulaklığınızı takıp müzik dinlemeniz güne keyifli ve zamanı iyi değerlendirmiş olarak başlamanızı sağlayacaktır.

İş yerinde Zamanı Yönetin

İş yerinde zamanınızı nasıl değerlendirmeniz gerektiğini planlayın. Gün içinde neler yapmanız gerektiğini ajandanıza küçük notlar halinde yazın ve göreceğiniz bir yerde bulundurun. Böylelikle hem yapacaklarınızı unutmamış olacaksınız hem de işlerinizi planlamış olacaksınız. İş yerinde verimliliğinizi düşürmemeniz için arada küçük dinlenme molaları verin.

İş Çıkışı Ne Yapmalı?

İş çıkışında günün yoruculuğu ve stresini üzerinizden atmak için kafanızı dağıtacak etkinliklere katılmanız size iyi gelecek. Hobilerinize vakit ayırın, sevdiğiniz insanlarla buluşun, spor yapın. İş yerinde yaşadığınız olumsuz gelişmeleri işten çıktığınızda unutun. Gününüzün geri kalanında da sorunları düşünmeniz sadece kötü bir gün geçirmenizi sağlayacaktır. Zamanı nasıl değerlendireceğiniz sizin elinizde. Sizi stresten uzaklaştıracak şeylere yönelmeniz hem sizi mutlu edecek hem yaptığınız işte verim sağlamanızı kolaylaştıracaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar