Ana SayfaMakalelerYaratıcılığın İş Hayatındaki Önemi

Yaratıcılığın İş Hayatındaki Önemi

Yaratıcılık; Belirli vasıflara sahip bir kişinin, belirli bir alanda yada farklı alanlarda göstermiş olduğu farklı, işe yarar, çözümsel, pratik beceriler toplamıdır.

Yaratıcılık her insanda var olan bir özellik değildir. Kişinin yaratıcı olabilmesi için bir takım niteliklere sahip olması gerekmektedir. Bu niteliklerin başında; kendine güvenen, analitik düşünen, korkusuz, risk almayı seven, motivasyonunu üst seviyede tutmayı başaran, inatçı vasıfları yer almaktadır.

İş yaşamında da iş arayanlar arasında yaratıcılık vasıflarına sahip kişiler, hem iş bulma hem de kariyer gelişiminde rakiplerinden sıyrılmaktalar.

Yaracılığın sunulabilmesi ve etkin olarak gösterilebilmesi için ise gelenekselleşmiş düşüncedeki firma yapılarından kurtulmak, yeniliğe ve gelişime açık olan firmalarda çalışmak en yararlı olanıdır. Çok yakın gelecekte eski, geleneksel yapıdaki firmalar yerini yenilikçi ve değişime ayak uyduran firmalara bırakacaktır. Bu nedenle, firmalar eleman arayışlarında yaratıcı vasıflara sahip, yeni fikirler sunacak personelleri bünyelerine katmak çabasına girmekteler.

Yaratıcılığını iş alanında gösterme imkanı verilen çalışanların, geleneksel yapıda çalışanlara oranla; çalışma ortamına çok daha uzun sürede alıştıkları, yaptıkları işi çok daha kısa sürede yaptıkları, gerçekleştirdikleri işlerden mutlu oldukları ve çalıştıkları şirkete bağlılıklarının arttığı gözlemlenmiştir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar