Ana SayfaHaberlerİsbul.net Madame Tussauds’u Ziyaret Etti

İsbul.net Madame Tussauds’u Ziyaret Etti

Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds’nun 21’inci merkezi İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera binasında kapılarını açtı. Türkiye’den ve dünyadan 55 ünlü ismin tıpatıp benzeri balmumu figürler 28 Kasım itibariyle ziyaretçileriyle buluşmaya başladı. İşbul.net olarak Madame Tussauds müzesini balmumu figürlerini sizler için gezdik. Hafta sonu oldukça kalabalık olan balmumu heykelini ziyarete gelenler ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturdu.

Madame Tussauds’a girdiğinizde içinizi büyük bir heyecan kaplıyor. Çünkü girişte sizi hemen solda Mustafa Kemal Atatürk karşılıyor. Bu sıcak ve etkileyici figürün hemen ardından adım attığınız her köşede kalbiniz yerinizden fırlayacakmış gibi hissediyorsunuz adeta. Madame Tussauds ışık, dekor ve alan olarak ferahlatıcı aynı zamanda eğlenceli bir ortam. Madame Tussauds’un koridorlarında birbirinden sürpriz ünlü balmumu heykelini gördükçe şaşkınlığınız ve hayranlığınızda kat kat artacaktır. Çünkü gerçek ölçülerin kullanıldığı balmumu figürlerinde giydirilen elbiselerde ünlülere ait ve bire bir özenle hazırlanmış. Tüm gezinizi ve fotoğraf çekiminizi tamamladığınızda finalde size mini bir alışveriş bekliyor. Buradan istediğiniz ürünü satın alarak bu muhteşem gezinizi tamamlayabilirsiniz. Madame Tussauds İstanbul’da tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından 55 figür yer alıyor. Sergilenecek figürler arasında Mustafa Kemal Atatürk, MFÖ, Hidayet Türkoğlu, Steve Jobs, Zeki Müren, Madonna, Messi ve Johnny Depp ve daha birçok sürpriz isim bulunuyor.

Madame Tussauds Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Madame Tussauds için bilet ücretleri online ve gişe fiyatı olarak değişiyor. Gişeden bilet alırsanız yetişkin ücreti 48 TL, online olarak satın alırsanız ise 38 TL olmaktadır. Madame Tussauds İstanbul online öğrenci giriş bilet ücreti ise 30 TL iken, çocuk bileti de yine aynı fiyata satılıyor. 3 yaş altındaki çocuklara ise giriş ücreti alınmıyor. Madame Tussauds İstanbul‘a öncelikli giriş sağlayan Eskpres bilet fiyatı ise online olarak 59 TL’den satılıyor.

Madame Tussauds Ziyaret Saatleri

Madame Tussauds İstanbul haftanın 7 günü 10:00- 20:00 saatleri arasında açık olacak ve ortalama ziyaret süresi ise 1-1,5 saat arasında değişiyor. 250 yıllık büyüleyici bir tarihe sahip Madame Tussauds, dünyadaki 21. merkezini 28 Kasım’sa İstanbul’da açtı. Ziyaretçilerin en sevdikleri ünlü isimleri yakından görebilecekleri, hissedebilecekleri, fotoğraflarını çekebilecekleri; eğlenceli, interaktif ve eşsiz bir eğlence sunmaya hazırlanan merkez, Grand Pera projesinde 2 bin metrekarelik bir alanda hizmet veriyor.

Madame Tussauds’nun Hikayesi

250 yıllık görkemli bir tarihiyle dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds’nun hikayesi 1761 yılında, Marie Grosholtz’un – bugün bilinen adıyla Madame Tussauds’un – Strasbourg’da dünyaya gelmesiyle başladı. Tanınmış bir balmumu sanatçısı olan Dr. Phillippe Curtius’in gündelikçisinin kızı olan Marie, balmumu heykel yapmayı genç yaşta öğrendi. İlk balmumu heykelini 1778 yılında 17 yaşındayken dönemin ünlü yazarı Voltaire’I modelleyerek yaptı.

1842 yılında, 81 yaşındayken kendi öz portresini balmumuna döken Madame Tussauds, 1850 yılında vefat edince bayrağı iki oğluna devretti. Oğulları, ilk Madame Tussauds Müzesi’ni, Londra’da bugün de bulundukları Marylebone Road’daki adrese taşıdı. 1925 yılındaki büyük Londra yangını ve 1940’taki 2. Dünya Savaşı hava saldırıları sırasında büyük hasar görse de Madame Tussauds’nun Londra Müzesi dört kuşak boyunca nesilden nesile aktarıldı.

Londra’da hala Madame Tussauds’dan günümüze ulaşmış geniş bir mektup, çizim, fotoğraf arşivi bulunuyor. Paha biçilmez teçhizatlar, giysiler, dünyanın en ünlü isimlerinin ölçüleri ve çizimleri bu arşivde yer alıyor. Madame Tussauds ve oğulları tarafından ölümsüzleştirilen isimler arasında Benjamin Franklin, Charles Dickens, Kral III. George bulunuyor.

2007 yılında Merlin Entertainments çatısı altına giren Madame Tussauds hikayesi dünyaya yayılmaya başladı. Londra’nın ardından Amsterdam, Las Vegas, Hong Kong, New York, Şangay, Washington DC, Berlin, Hollywood, Bangkok, Viyana, Blackpool, Tokyo, Sidney, Tokyo, Beijing, Singapur, Wuhan, Orlando, Chongqing’de yıldızları hayranlarına yakınlaştırdı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar