Ana SayfaHaberlerİş Yeri Açana 50 Bin TL Hibe, 100 Bin TL faizsiz kredi...

İş Yeri Açana 50 Bin TL Hibe, 100 Bin TL faizsiz kredi müjdesi!

Sanayi sektörünün yıllardır büyük bir sorunu olan ‘ara eleman’ açığını çözmek için atılan adımlar sonuç vermeye başladı. Meslek Liselerinden mezun olup aldıkları ustalık belgesiyle kendi işyerini açanlara 50 Bin TL hibe ve 100 Bin TL faizsiz kredi verilmesi kararlaştırıldı.

İş yeri açana 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi müjdesi!

Sanayi sektöründeki ‘ara eleman’ açığını kapamak adına Meslek liselerinden mezun olan öğrencilere ‘tekniker’ ünvanı veriliyor. Böylece sanayinin ‘Teknik Eleman’ sorununu çözülmesi hedefleniyor.

Meslek Liselerinde çıraklık eğitimini alanlar MEB ve KOSGEB arasında yapılan protokol anlaşması ile ‘Ustalık belgesi’ de alarak devletten 50 bin TL hibe desteği alabilecek. Ayrıca 100 Bin TL’de faizsiz kredi imkanlarından faydalanabilecek.

Meslek liselerinde de çıraklık eğitimi zorunlu hale gelecek. Çıraklık eğitimini başarıyla sonlandıran öğrenciler ustalık belgesiyle mezun olacaklar. Mezun olan öğrenci, kendi işyerini açmak isterse 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteği alma hakkına sahip olacak. Böylece sanayiye istihdam desteği sağlanmış olacak.

Konuya benzer iş ilanları

İzmir iş ilanları
Psikolog iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar