Ana SayfaMakalelerEn Çok Aranan Eleman Hangisi?

En Çok Aranan Eleman Hangisi?

Lider insan kaynakları sitesi İsbul.net, sizlerden gelen ” en çok aranan eleman hangisi?” sorusu üzerine site üzerinden bugüne kadar yayınlanan yüz binlerce iş ilanının istatistiğini çıkardı. Buna göre en fazla ilanın hizmet sektörüne dayalı verildiği ve en çok aranılan pozisyonun ise sekreter olduğu ortaya çıktı.

En çok aranan eleman hangisi?

İşbul.net verilerinden derlenen bilgiye göre, firmalar en fazla sekreter pozisyonunda eleman arayışında bulundu. Aranılan pozisyona göre sekreterlik sonrasında sırasıyla en fazla aranan pozisyonlar ise Satış Danışmanı, Asistan, Ön Muhasebe, Aktif Satış Elemanı, Garson, Ofis Elemanı, Çağrı Merkezi Elemanı, Temizlik Görevlisi ve Aşçı Yardımcısı oldu. Aranılan çalışma alanına göre yayınlanan ilanlarda ilk sırada Satış Pazarlama yer alırken, bu sıralamayı ise genel çalışma alanı, sekreterya, üretim, satış danışmanlığı, restoran-bar, çağrı merkezi, genel hizmet, eğitim, gayrimenkul danışmanlığı ve reklam izledi.

Sektörlerde hizmet ilk sırada

Yayınlanan ilanların Sektörel bazda dağılımına baktığımızda ise hizmet sektörünün ilk sırada yer aldığı görülüyor. 2. Sırada inşaat sektörünün yer aldığı listede eğitim üçüncü sıraya yerleşti. Eğitimi sırasıyla gıda, üretim-imalat, turizm-otelcilik, tekstil, gayrimenkul-emlak, sağlık-tıp, reklam, bilişim, elektrik-elektronik, restoran-yemek ve otomotiv takip etti. İller sıralamasında ise 75 bin ilanla İstanbul ilk sırada yer alırken, 16 bin ilanla Ankara, 9 bin 400 ilanla İzmir, 4 bin 500 ilanla Bursa sıralamalardaki yerini korudu.

Konuya benzer iş ilanları

Mali müşavir iş ilanları
Temizlik Görevlisi iş ilanları
İstanbul iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar