Ana SayfaUncategorizedİş Hayatında En Sık Yaşanan Sorunlar

İş Hayatında En Sık Yaşanan Sorunlar

İş Hayatında Deneyim ve Deneyimlerimizin Bize Getirdikleri
 
İş hayatında yaşadığımız deneyimler; bizim için birçok olanağı da beraberinde getirir. Deneyim ve tecrübeler bize zamanla daha iyi neler yapabileceğimizi; nelerle karşılaşabileceğimizi de gösterir. Hayatın içerisinde yer alan iş hayatı; hem daha çok özveri göstermeyi hem de daha sağlıklı ve verimli çalışabilmenin en büyük adımını oluşturur. Edindiğimiz tecrübeler sayesinde daha iyi ve daha sağlıklı adımlar atabilir, kendi öz eleştirimizi yapabilir ve daha iyi yerlere varabilmek için yapmamız gerekenleri sorgudan geçirebiliriz.
 
 
 
Başarılı Olmak için Nefes Almadan Çalışmak mı Gerekiyor
Günlük hayatın 8 saatini çalışarak geçirmek ve işe odaklanarak dünyadan iletişimimizi kesme olarak da adlandırılabilir. Çalışanlar için nefes almak ve dinlenmek bir nevi ödül olarak da sayılabilir. Oysaki bunu bu şekilde düşünenlerin çoğu da hayattan verim alamaz; hatta mutlu da olamaz; mutlu olmak için işinizi sevmeli ve kariyer planınızı hazırlarken de sevdiğiniz işi seçmeye özen göstermelisiniz.
 
 
İşiniz İçin Kendi Hayatınızdan Vazgeçmeyin
 
Günlük hayatta yapmanız gerekenleri çalışırken de yapabilirsiniz, bunun yanı sıra saat durumlarıyla oynarsanız çalışırken de her şeyi sıralı halde yapabilirsiniz. Hafta sonunu kendinize ayırarak çok daha verimli hale gelirsiniz. Yaptığınız işten zevk alır ve bu çerçevede iş yapmaya çalışırsınız, bununda size geri dönüşü çok verimli olur.
Yöneticinizle aranızda olan iletişim çok önemlidir. Yapmak istedikleriniz ve yapacaklarınız sıralı halde sizin elinizdedir; bunu paylaşmak için ise yöneticinizle iyi geçinmeniz gerektiğini de aklınızdan çıkarmamalısınız.
 
 
Görevinizin Dışına Çıkmak Ne Kadar Doğru?
Türkiye de sıcak iş ilişkilerini göz önüne alalım; iyi bir yönetici çalışanları arasındaki iş dağılımını eşit yapabilen; sizin göreviniz dışında size iş yaptırmayan biri olmalı; böylece hem işte daha verimli olursunuz hem de daha sağlıklı ve güzel işler çıkarırsınız.
Çalıştığınız İş Yerini Benimseyin
Çalıştığınız firmadaki arkadaşlarınızla iş ilişkilerinizin olduğu kadar bireysel ilişkilerinizde samimi olmalı, yalnız samimi olmayı laubali olmayla karıştırmamalısınız. Daima bir çizginiz ve seviyeniz olmalı; yerinde ve kararlı davranışlar sergilemelisiniz.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar