Ana SayfaMakalelerYönetim Sorunlarının Çalışana Etkisi

Yönetim Sorunlarının Çalışana Etkisi

Yönetim Sorunları ve Çalışan Üzerindeki Etkisi

İş hayatına atılan her bireyin beklentileri bulunur ve bu beklentiler iş hayatının içinde yer alan her birey için önem arz eder. Dolayısıyla böyle beklentilerin oluşması durumunda iş hayatında yaşanılan her durum bireyler üzerinde çeşitli derecelerde etki yaratmaktadır.

Özellikle iş ortamında yaşanılan iletişim eksikliği ya da olumsuz iletişim, çalışan açısından oldukça etkileyici olmaktadır. Çalışanlar hem diğer çalışanlar ile kurdukları iletişimde, hem de yöneticileri ile kurdukları iletişimde ılımlı bir ortamda yer almalıdır ki bu da beraberinde daha sağlıklı bir iş ortamını oluşturacaktır.

İletişim aşamasında çalışanların birbirleriyle olan iletişimlerinin yanı sıra, yöneticilerinde davranış ve tutumları oldukça ön plana çıkmaktadır. Hatta çoğu zaman yönetim davranışları, doğrudan çalışan üzerinde etki sahibidir. Bu nedenle yönetimin tutumları iş dünyasında önemli bir yere sahiptir.

 

 

 

İşten ayrılmaların büyük nedeni arasında yer alıyor

İş hayatında yaşanılan birçok olumsuzluk bireylerin işten ayrılmalarına neden olurken, bu duruma en fazla ücret düşüklüğü sebep oluyor. Ücretinden memnun olmayan bireyler tatminsizlik yaşayarak işten ayrılmayı tercih ediyorlar. Bu konu dışında işten ayrılma sebeplerine göz atıldığında ise, yönetim sorunları hemen ücret sorunlarından sonra geliyor. Yönetim, çalışanlara doğrudan bağlılık yarattığı için, bu konuda yaşanan sorunlar direkt olarak bireyler üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Sorunun çözülmemesi ise baskıyı çoğalttığı için çalışan bir süre sonra bu durum ile başa çıkamayarak işten ayrılmayı tercih ediyor.

 

 

 

Gerçekçi olunmalı

İşveren kendini bir otorite olarak tanımlamaktan vazgeçerek gerçekten çalışanlarla olan iletişimini doğru bir şekilde kontrol etmeli ve mutlaka gerçekçi olmalıdır. Yürüttüğü iş planını gözden geçirmeli ve çalışanlar üzerindeki etkisi doğru adımlarla tanımlamalıdır. Yönetici eğer bir hata olduğunu ve çalışanların rahatsızlık duyduklarını tahmin ettiği yönlerini saptarsa, bu aşamada mutlaka kendisine müdahalede bulunarak bu yönlerini farklılaştırmayı denemelidir. Bu müdahale hem kendisinin işleri yürütürken sorun yaşaması durumunu ortadan kaldıracağı gibi, çalışanların da rahatlamasını sağlayarak, daha verimli bir çalışma ortamı oluşturacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar