Ana SayfaHaberlerİş Bulma Yöntemlerinde 2 Önemli Faktör

İş Bulma Yöntemlerinde 2 Önemli Faktör

İş bulma yöntemleri için çeşitli stratejiler ve yeterli derecede bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Eskiden iş bulma yöntemleri farklıydı. İnternet ve teknolojinin gelişmesi giderek seri ilanlar başlığı altında yayınlanan gazete ilanlarını da geride bırakmaya başladı. İnternet dünyası giderek hayatımıza işleyen ve iç içe olduğumuz bir mecra haline gelmiştir. Akıllı cep telefonlarının çoğalması buna bağlı ucuz telefon, ucuz internet insanları bu mecralara doğru sürükleme başlamıştır. Hal böyle iken iş bulma yöntemleri ve stratejileri de haliyle değişim göstermeye başlamıştır. Peki, iş bulma yöntemleri ile ilgili en sık rastlanan hatalar nelerdir?

İş bulma yöntemleri sırasında en sık rastlanan hatalara bakacak olursak;

Online Başvuru Yerine Firmayı Telefonla Taciz Etme!

Kurumsal firmalar genellikle ilan yayınlarken başvuru kriterlerine uygun adaylar arasından seçim yaparak bu adayları yüz yüze mülakata davet eder. İş arayan adayların düştüğü hatalardan biri de ilana online başvuru yapmak yerine, firmanın adını Google’ye yazarak çıkan arama sonuçlarında firmanın telefonunu not ederek telefondan iş başvuru yapması durumudur. Hiçbir firma yayınladığı ilan için telefonda başvuru kabul etmez. Online başvuru kabul ettiği ilanı için telefonda bilgi vermez ve de mülakat yapmaz.

Bunun yerine iş başvurusu yapacağınız ilan için üyeliğiniz varsa dolu dolu bir CV ile. Eğer üyeliğiniz yoksa yeni özgeçmiş oluşturarak ilana online başvuruda bulunabilirsiniz. Bu şekilde daha doğru bir yol izlemiş olursunuz.

İlan Veren Firmanın Adresine Giderek İş Başvurusunda Bulunma!

İlan veren firmanın adresine giderek başvuru yapmak tercih edilen ve aslında iş arayanlar için olumsuz bir intiba uyandıran en sık rastlanan hatalar arasındadır. Online mecrada ilan yayınlayan bir firmanın ilanına başvuru yapmadan, çat kapı gidip iş başvurusunda bulunmak ta düşülen bir diğer hatadır.

Çünkü orada sizi bekleyen bir insan kaynakları direktörü yoktur. Üstelik bir mülakat için de davet edilmediniz. İşe gerçekten ihtiyacınız olabilir. Ancak bu yöntemlerle cebinizdeki son kuruşu da yola verip sıfır netice ile dönmekte oldukça üzücüdür.

Bu hatalar yerine online başvuru yaparak, kriterlerinize uygun ilanları kaydederek, güncel iş ilanlarını takip ederek iş aramalarınızı ve başvurularınızı yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar