Ana SayfaMakalelerİş Başvurularınıza Geri Dönüş Mü Var?

İş Başvurularınıza Geri Dönüş Mü Var?

İş başvurularınıza geri dönüş mü var? İş başvurularına geri dönüşün olup olamayacağı çoğu zaman kestirilemez. İş başvurularınıza gelen geri dönüşlerin birçoğu işe çağırılacağınız anlamına gelmemektedir. İş başvurularınıza geri dönüş olmasına rağmen yani incelenip geri dönmüyorsa firma işte bu noktada sorgulamanız gereken bazı hususlar ön plana çıkmaktadır. Sizce nerelerde hata yapıyoruz? İş başvurularında özgeçmişinizin sonuna kadar okunmasını sağlayabilmeniz için yapmanız gereken belli başlı kurallar bulunmaktadır. Özgeçmişinizde hayat kurtaran detaylar olduğu unutulmamalıdır. Gelin hep birlikte özgeçmişinizde hayat kurtaran detaylara bakalım.

Özgeçmişinizde Gereğinden Fazla Mı Bilgi Var !

Bazı adaylar özgeçmiş oluştururken gereğinden fazla bilgi çöplüğüne girmektedir. İşverenler sade, kalıcı ve işin tanımını içeren bilgilere değer verirler. Gereğinden fazla bilgi özgeçmişinizin eksik bilgilerini doldurmayacağınız anlamına gelmemektedir. Sadece işverenini sizi anlayabileceği şekilde bilgiler girmeniz yeterli olacaktır.

Yoksa Özgeçmiş Fotoğrafınız Sıradan Mı!

Özgeçmişinizde fotoğrafınızı yüklerken özen gösteriniz. Bir balo ve düğün salonunda ya da plajda gözlüklü fotoğrafınızla hiçbir işverenin dikkatini çekemezsiniz. Bu yüzden Özgeçmiş fotoğrafınıza gereken özeni göstermenizde fayda vardır. Özgeçmiş fotoğrafınıza gereken ilginin gösterilmesi gerekmektedir.

İş Deneyimleriniz Birer Hayal Ürünü Mü?

İş deneyimleriniz birer hayal ürünü olmaktan öteye geçmemişse geri dönüş beklemeniz imkansızdır. İş deneyimlerini girdim, kim nereden bilecek ki gibi iç seslerinizden kurtulun. Sadece stajyer olarak çalışmanız bile iş deneyimine artı katarken, uydurulmuş bir iş deneyimi ne yazık ki geri dönüş konusunda size büyük engeller olarak geri dönebilir.

Eğitim Bilgilerinizde Real Olun!

Eğitim bilgileriniz de de şeffaflık önemli bir ölçüttür. Bazı iş ilanlarında sadece Lisans bölümlerinden mezun adaylar şart koşulurken, siz ön lisans bölümlerinden mezun olmuş birisi olarak eğitim bilgilerinizde hileye başvurmanız bir şey değiştirmeyecektir. Çünkü iş başvurusuna gitseniz bile sizden bu diploma temin edilecektir.

İş başvurularınıza geri dönüş olabilmesi için yukarıda saydığımız bu koşullara dikkat etmenizde yarar vardır. Sizlerde özgeçmişinizi güncelleyerek size en uygun iş ilanlarına başvurularınızı yaparak daha fazla geri dönüş alabilirsiniz.

Konuya Benzer İş İlanları

İzmir iş ilanları
Satış ve tanıtım sorumlusu iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar