Ana SayfaMakalelerÖzgeçmişinizde Dolu Olması Gereken Alanlar!

Özgeçmişinizde Dolu Olması Gereken Alanlar!

Her iş arayan aday özgeçmişini doldururken unuttuğu ya da es geçtiği bazı önemli alanlar vardır. Özgeçmişinizde dolu olması gereken alanların nereler olduğunu biliyor muydunuz? Özgeçmiş doldurmak iş arayan adaylar için ilk koşul olmalı. Baştan savma bilgiler, çalıştığınız iş yerlerinde işin tanımını ve çalışma raporlarınızı yansıtmıyorsanız özgeçmişiniz zayıf olur. Hal böyle olunca çoğu iş arayan adayın bazı önemli alanları hızlı geçtiği düşünülmektedir. Bu noktada gelin hep birlikte bu alanların üzerinden geçelim.

Kişisel Bilgilerinizde Ulaşılamadığında Aranacak 2. Telefon Numarası

Kişisel bilgilerinizi doldururken bazen hayatınızın iş fırsatını istemeden de olsa kaçırmak durumunda kalabilirsiniz. Çünkü 2. Bir telefona sahip olmayan özgeçmiş iş fırsatlarının kaçırılmasına neden olabilir. Çünkü kişisel bilgileriniz yetmeyebilir. Telefon numaranızın kapalı olması durumlarda 2. Bir telefon hayat kurtarmaktadır. Size ulaşılamadığında aranacak 2. Telefon numarasından mülakata davet edilerek işinizi kolayca bulabilirsiniz.

Özet Bilgisine Kimse Bir Satır Yazmıyor!

Özet bilgisi, kişisel bilgileriniz, deneyimleriniz sizi ifade eden yönünüzdür. Özet bilgi çoğu zaman özgeçmiş oluşturan adaylar tarafından hiç dokunulmayan bir alan olarak görülmekte. Oysa bu alanlara yaptığınız işlerle ilgili linkler bile koyabilirsiniz. Referans gösterebileceğiniz işlerinizi bu adımla kolayca gösterme şansına sahip olabilirsiniz.

Staj – Seminer – Sertifika – Kurs Bilgilerini Doldurun!

Kurs ve seminer bilgilerinizi es geçmeyin. Bazı firmalar yayınladıkları iş ilanlarında özellikle sertifika bilgisi için yapılan başvurular arasından sertifikalı adayları tercih ederler. Sizler de mutlaka yetkinliklerinizi, staj, seminer, sertifika ve kurs bilgilerinizi doldurmadan geçmeyin! Üstelik bu alanları doldurmak hem kolay hem de bir yerde hayat kurtarmaktadır.

Hakkınızda Ya Da Hobilerinizi Yazın!

Hakkınızda ya da hobilerinizi yazarak işverenlerin dikkatini çekin. Firmalar ya da İnsan Kaynakları dinamik, enerjik, kültür ve sosyal aktivitelerle kendisini ifade eden adaylara ağırlık verirler. Hakkınızda ya da hobilerinizi yazarak sizlerde özgeçmişinizde dolu olması gereken önemli adımlardan birini doldurarak başvurularınızı pozitif hale dönüştürebilirsiniz.

Konuya Benzer İş İlanları

Sekreter iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar