Ana SayfaMakalelerHer Şey Zamanında Yapılmalı!

Her Şey Zamanında Yapılmalı!

Her şey zamanında yapılmalı! Zamanı geçen, geç kalınan birçok şey daha sonra dönüp dolaşır ve insana ayak bağı olur. Bu yüzden özellikle hayatının ve kariyerinin başında olan herkes iyi bir hayat planlaması yaparak geleceğini garanti altına almalıdır. Bu sayede yanlış yapmaktan veya yapılması gereken şeyi geç yapmaktan kurtulmuş oluruz.

Elbette gençlikten pek çok çılgınlıklar yapılabilir, yapılmalı da; ama bir yandan gelecek planlaması yapmak hiçbir gence bir şey kaybettirmez. Özellikle üniversiteye devam eden gençler bu konuda oldukça hatalı davranıyorlar. Üniversite hayatının hep devam edeceği gibi bir algıya sahipler. Hatta “Bu üniversite bitmez abicim!” lafını dillerine dolarlar. Gerçek bunun tam tersidir. Hayatın hızlı aktığı bu genç yaşta birkaç sene hızlıca akıp geçer. Bu sürede gelecek için ne yapıldıysa gerçek hayatla yüzleşince bunun meyvesi toplanır. Geleceği için bir yatırımı olmayanlar ise sıfırdan başlamak zorunda kalırlar; ancak bu sefer de işsizlik bunalımı, aile baskısı, kendi mesleğinde iş bulamama gibi pek çok unsurdan dolayı psikoloji olarak çöküntüye uğrarlar. Bu sebeplerden dolayı üniversite yıllarındaki bol zamandan kendi mesleğinde eğitimler, iş deneyimleri, stajlar vs. gibi şeylere de vakit ayırarak daha iyi ve sorunsuz bir üniversite sonrası yaşamı elde edebilirler.

21. yüzyılın en önemli sorunsallarından biri olan zaman sorunsalı herkes için geçerlidir. Unutmayalım ki artık hayat çok hızlı akıyor ve tükenmeyecek sandığımız zaman bundan bir 30 – 40 sene öncesine göre çok daha hızlı tükeniyor. Hayatı ve zamanını planlamayan gençliğin önünde büyük bir bunalım var gibi görünüyor. Bu yüzden “Her şey zamanında yapılmalı”dır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar