Ana SayfaMakalelerİş Yerinde Nasıl Motive Oluruz?

İş Yerinde Nasıl Motive Oluruz?

Çalışan insanların önemli bir sorunu zaman zaman motivasyonlarını kaybetmeleridir. Böyle durumlarda hem iş yerinin olumsuz etkileneceği gibi kişi bu olumsuz durumu özel hayatına kadar taşıyabilir. Kısacası iş yerinde yaşanacak bir motivasyon eksikliği pek çok noktadan hayatımızı olumsuz yönde etkiler. Şimdi hep beraber bu menfi durumlardan kurtulmanın yollarını beraber araştıralım.

Öncelikle kendimizdeki olumsuz değişikliği fark etmeliyiz. Bunun için her daim dönüp kendimize bakabilmeli ve arkadaşlarımızın bizdeki değişikliği fark etmesiyle birlikte bizleri uyarmalarını ciddiye almalıyız. Çoğunlukla arkadaşlarımızı ciddiye almama gibi bir ruh halindeyiz. “Sende bir şey var. Canın mı sıkkın?” gibi lafları çok duymaya başladıysak kesinlikle kendimize dönüp bakmalıyız.

İkinci adım kendimizde motivasyona bağlı psikolojik olumsuzluğu fark ettikten sonra başlar. Hemen kendimizi telkin etmeli ve bu durumun geçici olduğunu söylemeliyiz. Kendi kendimizi tedavi sürecine girmeli ve iş dışında en sevilen özel arkadaşlarla vakit geçirmeliyiz. Bu sayede beyindeki motivasyon eksikliğinden bir nebze olsun kurtulabiliriz.

Bunun haricinde iş yerindeki çalışma ortamında bir yeniliğe gidilebilir. Çalışma masasında diğer düzene kadar her şey yeniden tasarlanabilir. Bunu yaparken unutmayın ki sevilen objelerin çalışma masasında varlığı uzmanlarca da kanıtlanmış bir şekilde motivasyonu olumlu etkiliyor. Çünkü bu şekilde çalışan kendisini yabancılaştırmıyor ve olması gereken yerde olduğunu hissediyor.

Son olarak mutlaka kendimize vakit ayırmalıyız. Yani nefes almalıyız. Öyle zamanlar gelir ki herkesten sıkılır ve kimseyi görmek istemeyiz. Böyle durumlarda iş arkadaşları ve özel hayattan arkadaşlarla bir süre vakit geçirmeden sakınmalıyız. Mümkün oldukça kendimizi en rahat nerde hissediyorsak oraya gitmeliyiz. İş çıkışı önce eğlenip daha sonra eve gidebiliriz. Hafta sonlarını mutlaka dışarıda bir aktivite yaparak geçirmeliyiz.

Tüm bunlardan sonra iş ile ilgili hala bir motivasyon eksikliği yaşanıyorsan mutlaka uzman yardımına başvurmalıyız. Unutmayınız ne iş ne de başka bir şey, hiçbir şey sağlığımızdan özellikle de ruh sağlığımızdan daha değerli değildir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar