Ana SayfaMakalelerHangi İşi Seçmeliyim?

Hangi İşi Seçmeliyim?

Ben Ne iş Yapsam?
Hayatınızla ilgili bir karar vermek üzeresiniz. Tembel tembel evde oturmak hoşunuza gidiyor olsa da bir süre sonra sıkılacağınıza eminsiniz. Ama ne iş yapmak istediğinizi bilmiyorsunuz. Şimdi buna karar verme zamanı.
Öncelikle hayatta iş olarak görmediğiniz ama size keyif veren şeyleri düşünün. Müzik aleti çalmak mı? Yemek yapmak mı? Bozulan şeyleri tamir etmek mi? Sabahtan akşama kadar gazete kitap okumak mı? Yeni fikirler üretmek mi? Araba kullanmak mı? Yazı yazmak mı? Seyahat etmek mi?
Sizi ne mutlu ediyor önce onu bulun
Daha sonra hobi olarak yaptığınız ve keyif aldığınız işleri paraya dönüştürmek isteyip istemediğinize karar verin. Bu kararı verirken hobilerim boş zamanlarımda değerlendirmem için kalsın, işim başka alanda olsun diyorsanız seçiminizi ona göre yapın. Ama ben hem eğleneyim hem paramı kazanayım diyorsanız da bunu deneyin.
Mesela gitar çalmaktan keyif alıyorsunuz, bu sizin için işe dönüşebilir mi merak ediyorsanız, bir cafeye gidip sahne almalısınız. Bu işiniz olduğunda da size keyif veriyorsa problem yok size keyif veren bir işi seçmiş olacaksınız. Sevdiği işi yapan insanlar, sıkılmaktan yorgunluktan bahsetmezler. Güne daha olumlu başlar ve işlerinde verimli olurlar. Yeni şeyler üretmeye açık olurlar. Sevilerek yapılan her işte olduğu gibi meslekte de ortaya çıkarılan ürün güzel ve kalıcı olur. İşiniz size keyif veriyorsa tadını çıkarın, kendinizi geliştirmeye bakın.
Ne iş Olsa Yaparım Demeyin
Yapmak istediğiniz işe karar verdikten sonra, o işe nasıl sahip olabileceğinizle ilgili hedefler belirleyin. Sizi o işe ulaştıracak nitelikteki eğitim, bilgi ve donanımlar hakkında bilgi sahibi olun. Kararlı olmak iş hayatımıza yön verirken çok önemlidir. Her gün değişen düşünceleriniz, kariyer planlarınız sadece kafanızı karıştıracaktır.’ Ne iş olsa yaparım’ zihniyetinden uzak durun. İstediğiniz bir alana yönelmeniz tüm dikkatinizi o işe toplamanızı sağlayacak ve sonucunda sizi başarıya ulaştıracaktır. Hangi konuda iyi olduğunuzu bilmeniz ve ne yapmak istediğinize karar vermiş olmanız kendinize güveninizi de sağlayacaktır. İş görüşmelerinde de bu ayrıntı çok önemlidir.
İş görüşmesinde ne yapmak istediğini bilmeyen bir adayı hiçbir işveren dikkate almayacaktır. Kararsızlık ve ne istediğini bilmemek sizi sadece vakit geçirebileceğiniz bir işe götürecektir. Yapacağınız işi heyecansız ve isteksiz yapmanız motivasyonunuzu düşürecek ve çalışma isteğinizi azaltacak.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar