Ana SayfaBaşarı HikayeleriEn Güçlü İş Kadınları Listesine Türkiye`Den İki İsim Girdi!

En Güçlü İş Kadınları Listesine Türkiye`Den İki İsim Girdi!

Fortune Dergisi’nin hazırladığı “2015 – EMEA Bölgesi’nin En Güçlü 25 İş Kadınları” listesi açıklandı. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgelerini kapsayan en güçlü iş kadınları listesine Türkiye`den iki isim girdi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, listeye dördüncü sıradan girdi. Güler Sabancı’ya ilişkin Fortune Dergisi’nde yer alan değerlendirme şöyle: “13 milyar dolarlık yıllık geliriyle bir finans ve sanayi devi olan Sabancı Holding, Avro Bölgesi’nin zayıflaması ve Ortadoğu’da yaşanan krizlerden dolayı zorlu bir yılı geride bıraktı. Ancak Güler Sabancı’nın bölge coğrafyası üzerindeki gücü tartışılmaz. Siemens, Supervisory Board üyeliğinin yanı sıra bu yılın başından beri B20 Ticaret Görev Gücü’nün eş başkanlığını da yürütüyor. Güler Sabancı, Türkiye’de kadının iş dünyasında güçlenmesinin kararlı bir sözcüsü.”

Listeye 15. Sıradan giren bir diğer isim ise Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu Üyesi Serpil Timuray oldu. Timuray, 2002’de DanoneSA Süt Ürünleri Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanlığı yapmıştı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar