Ana SayfaMakalelerEn Çok Mutlu Olacağınız 5 Meslek

En Çok Mutlu Olacağınız 5 Meslek

Dünyamızda her insan şüphesiz yaşamak ve hayata tutunabilmek için çalışmak zorundadır. Çok az bir kesim bu durumun aksine bir hayat sürüyor ve onlar konumuzun dışındadır. Çalışmak zorunda olan ve çalıştığı işten keyif alan ve hatta bu keyif alma halini en üst seviyelere çıkaran meslekler hangileridir? Yani en çok mutlu olunan meslekler nelerdir?

Bireyin çalıştığı işte mutlu olmasını etkileyen birçok unsur vardır; ancak biz şu an sadece mesleğin kendisi üzerinde gene geçer kaidelere bakalım. Bir insanın çalıştığı işte mutlu olması o işi hobi olarak görmesi ve yaptığı işin kendisini manevi olarak rahatlatması gerekir. Bunların yanı sıra yapılan araştırmalara göre insanlarla ne kadar çok diyalog kurulabiliyorsa o kadar mutlu olunduğu ortaya çıkıyor.

Gelin hep birlikte araştırmalardan ve kendi tespitlerimizden yola çıkarak belirlediğimiz mutlu eden meslekler nelerdir? Bir göz atalım:

  1. Grafiker / Tasarımcı / Reklamcı: Bu meslekleri icra edenlerin en büyük özellikleri yaratıcılıklarını kullanmalarıdır. Yine bu mesleklere benzeyen yaratıcılık vasfı ön planda olan tüm mesleklerde çalışmanın sonucunda ortaya çıkan ürüne bakıp mutlu olmaları çoğunluktadır. Hiç şüphesiz bir meslekte verili olan işi değil de kendi özgün yaratıcılığını kullanan kişiler herkesten daha fazla mutlu olacakları bir mesleğe sahiptirler.
  2. Doktor / Hemşire: İnsanı mutlu eden bir başka meslek de doktorluk ve hemşireliktir. Bu mesleklerin en büyük özellikleri doktorun insanı sağlığına kavuşturması, hemşirenin de insanlara yardım ettiği için kutsal bir varlık olarak görülmesidir. İnsanın başka bir insana yardım etmesi ve bu yardımı bir meslek olarak icra etmesi çok büyük bir ayrıcalıktır. O yüzden doktor ve hemşireler çok mutlu kişilerdir.
  3. Aşçı: Bir insanın işini yaparak başka insanları mutlu ettiği başka bir meslek de aşçılıktır. Bir aşçı için yaptığı yemeklerin insanlar tarafından beğenilmesi kadar büyük bir mutluluk yoktur. Bu durumu herkes kendi hayatından tecrübe edebilir. Eve gelen misafirlere yapılan yemek gerçekten çok beğenildiyse ev sahibi için o an büyük bir gurur ve mutluluk anıdır. Aşçılığı meslek olarak yapanlar her anlarında eserlerinin beğenilmesi gururunu ve mutluluğunu yaşıyorlar.
  4. Garson: İnsanlarla diyaloğa girmek konusunda garsonlar kadar şanslı başka bir meslek yok gibidir. Bir garson bir gün içinde bile birçok farklı kişilikte insanla karşılaşır. Bu farklı yelpaze ve onlarla olan iletişim garsonları oldukça mutlu eder. Ayrıca garson, müşterisine sunduğu hizmet karşılığında takdir gördüğünü hissettiğinde çok daha fazla mutluluk duyar. Bu durum garsonları diğer pek çok meslek sahibine göre daha mutlu insanlar yapar.
  5. Kuaför: Bu mesleği yapanlar adeta sosyal psikologlardır. Bir psikoloğun parayla yaptığı işi kuaförler asıl işlerinin yanında sohbet olsun diye yaparlar. Bu sayede birçok kadın müşterilerinin morallerini düzeltirler. İnsanın moralini düzeltmek ise kolay olmadığı için şüphesiz kuaförleri çokça mutlu eder. Keyifle yaptıkları bu işte hem müşterilerine hem de kendilerine terapi uygularlar. Bu sayede kuaförlük en mutlu meslek dalları arasına girer.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar