Ana SayfaMakalelerEn Çok Aranan Eleman Ve İş Pozisyonları

En Çok Aranan Eleman Ve İş Pozisyonları

isbul.net veri tabanı üzerinden derlediğimiz 2015 yılı içinde en çok aranan eleman ve iş pozisyonlar ile analiz sonuçlarınız sizlere paylaşıyoruz. Türkiye’de yeni sektörlerin ortaya çıkması doğal olarak benzer pozisyonlarda eleman arayışını da hızlandırmaktadır. Adı pek bilinmeyen meslek grupları çoğu zaman meslek tanımı ve niteliğinin iş arayanlara doğru aktarılmadığı için pozisyona uygun doğru eleman arayışı da gerçekleşememektedir. isbul.net üzerinde yer alan ve her daim bulunan beyaz yakalı iş ilanları, kısa süre içinde uygun pozisyonlarda hem iş arayan, hem de işverenler arasında karşılıklı birbirlerini tamamlamışlardır.

isbul.net veri tabanında Türkiye genelinde en çok ilan veren firmaların aradığı pozisyonların başında satış ve pazarlama ilk sırada yer almaktadır. Kitle iletişim araçlarının gelişmesi ve akılı cihazların çoğalmasıyla satış ve pazarlama alanında ciddi bir eleman arayışı gözlemlenmektedir. Kurumsal firmaların yıllık hedefleri baz alındığında satış ve pazarlama alanında eleman arayışlarının niteliğe uygun biçimde sonuçlanması düşünülmektedir. Ülkemizde 2015 yılı içinde sayfalardan eksilmeyen diğer bir meslek grubu özel güvenlik sektörü. İnşaat firmaları tarafından yapılan devasa plazalar ve konut sayısının artmasıyla iş güvenliğine önem veren patronlar özel güvenlik personeli arayışlarını bu yıl daha çok ön planda tutarak eleman arayışlarını gerçekleştirdiler.

Bir diğer öne çıkan meslek grubu, ön muhasebe ve yönetici asistanı pozisyonunda gerçekleşmiştir. Buna benzer pozisyonlar olarak, sekreter-sekreterya hizmetleri ön muhasebe ve yönetici asistanı ile paralel ilerleyerek eleman arayışlarını sıkça sürdürmektedirler.

Öne çıkan bir diğer meslek grubu ise, torna cnc operatörlüğü alanında faaliyet gösteren firmalar olmuştur. isbul.net üzerinde şaşırtan ve bir o kadar ihtiyaç duyulan pozisyon ise bakıcılık olmuştur. Evde yaşlı bakıcılığı, çocuk ve hasta bakıcılığı sektörde yıldızı parlayan ve en çok aranan pozisyonlar arasında yer almaktadır.

Medya, reklam, matbaa ve halkla ilişkiler pozisyonu özellikle yeni sezon olarak adlandırılan yaz sezonunda en çok aranan pozisyonlar arasında yer almaktadır. Yaz aylarının başlamasıyla otellerde ve tatil beldelerinde de ciddi anlamda eleman arayışı olmaktadır. Bu alanda en sık aranan ve en çok iş ilanı yayımlanana pozisyon resepsiyonist olmuştur.

Yıldızı parlayan ve yılın hemen hemen her döneminde aranan iki meslek grubu ise çağrı merkezi ve web editörlüğü olmuştur. Web editörlüğü firmaların online tanıtım ve satışı üzerinde ciddi bir rol oynamaktadır. Son olarak hemen hemen her dönemde temizlik ve mutfak elamanları en revaçta aranan pozisyonlar arasında yerini almıştır. Sizlere iş analizlerini periyodik olarak sunmaya devam edeceğiz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar