Ana SayfaMakalelerHedeflere Ulaşmak

Hedeflere Ulaşmak

İnsan hayatı boyunca belli amaçlar için yaşar. Her yaşta, her dönemde farklı hedefler ve amaçlar ortaya çıkabilir.

Hedefler belirlenirken, hedeflerin ulaşılabilir ve yapılabilir olması, zamanla o hedef altında ezilmemek ve sonunda başarısız olmamak için gereklidir.

İdeallere ulaşma yolunda doğru ve ayrıntılı planlar oluşturmak, plan dahilinde ara hedefler yerleştirmek ve aynı zamanda alternatif çözüm yolları da hazırlamak olası olumsuzlukları engelleyecek, harcanan zamanın en değerli şekilde geçirilmesine olanak sağlayacaktır.

Kişinin tüm bunları yaparken ve ilerlerken yanında ona destek olacak bir arkadaş, bir çevre ya da bir aile de olmalıdır. Herkesin bir tıkanma noktası, bir yılma anı vardır. Bu durumlarda yardım alınacak bir yakın, farklı bir görüş bildirecek bir arkadaş, manevi destek sağlayacak bir aile o hedef yolunda pes etmemeyi de beraberinde getirecek unsurlardandır.

Büyük hedefler kurmak daha çok çalışmayı, daha planlı yaşamayı, daha fazla risk almayı gerektirir. Büyük amaçlar için küçük ve istikrarlı çabalar harcanmalıdır. İstikrar çalışma hayatının her alanında, insan yaşamında, ilişkilerde kısacası her alanda başarının temel direklerindendir.

Hatalar yapıldıkça yanında tecrübeyi de getirir. Kazanılan tecrübeler ile hayatta bir yerlere gelinir. Hedeflere ulaşma süreci de engebeli bir yoldur. Bu yolda düşmeler, emeklemeler ve hatta duraksamalar olacaktır. Önemli olan zorluklar karşısında fikren yılmamak, güçlü bir sinerji ve azimle hedef yolunda ilerlemeye devam etme başarısını gösterebilmektir.

İster kısa mesafeli 100 metre maraton koşusu olsun, ister uzun mesafeli bir koşu olsun tüm yarışlar yalnızca sürekli adımlarla kazanılır.

Büyük şeyler başaran insanlar, büyük düşünmüşler, istikrar yakalamışlar ve bu istikrarı yılmadan devam ettirmişlerdir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar