Ana SayfaMakalelerYeteneği Elde Tutmak İçin Yapılması Gerekenler

Yeteneği Elde Tutmak İçin Yapılması Gerekenler

Price Waterhouse Coopers 2012 yılında finans sektöründe yaptığı konuşmada, iş sektörünün yetenekli personel edinmesi ve bu personeli şirkette uzun süre tutabilmesi konularında ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgulamıştır.

Yetenekli bir personeli elde tutabilmek için gerekenler;

Yüksek prim ve ödüllendirme sistemini kullanmak, Çalışana yaptığı işin karşılığını maddi olarak sunmak ona motivasyon sağlayacaktır.

Başarılarını takdir etmek, Yapılan başarılı işlerde personele hak ettiği övgüyü sunmak motivasyon yanında çalışanın şirkete aidiyet duygusunun gelişmesini sağlayacaktır.

Yetenekli personelin olduğu yerde sürekli bir rekabet alanı oluşturmak ve bu rekabet alanında her bir personelin kendini gösterebilmesi için imkan sunmak en doğrusudur. Bu durum yeteneklerin tam olarak sunulması, şirketin ilerleyişinin hızlanması sonuçlarını doğuracaktır.

Yetenekli bir çalışan çok iyi bildiği işlerde fikir almak istemez. Buna göre hareket edilmeli eğer yaratıcı fikirler haricinde rutin düşünceler var ise bilgi paylaşımında bulunup zaman kaybı yaşatılmamalıdır.

Çalışanı çapraz ve bağlantılı işlerde görevlendirilmek çalışanın heyecanının artmasına sebebiyet verir. Farklılık yaratmak monotonluğa çare olacaktır.

İnsan kaynakları departmanı da yetenekli çalışanların özlük değerlendirmelerini çok iyi yapmalı, şirket içerisinde verilecek görev ve pozisyon için adayı ayrıntıları ile incelemelidir.

Yetenekli çalışanların yönetilmeyi değil yalnızca yönlendirilmeyi kabullendiği unutulmadan hareket edilmelidir. Buna rağmen yüksek egoları olan personelin yeteneklerine rağmen şirket için risk oluşturabileceği ihtimali de göz ardı edilmemelidir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar