Ana SayfaHaberlerEmekliye Zam! 2020 Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekliye Zam! 2020 Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Aralık ayının gelişiyle birlikte maaşlara yapılacak olan zamlar, vatandaş tarafından merakla takip edilmektedir. Emekli maaşları da enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte 2020 için yeni bir yapılandırmaya girerek artış gösterecektir. Peki 2020 Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kere zam almakta olan emeklilere yapılacak olan zam oranları, Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından net bir şekilde açıklanacak. Yeni ekonomi programının yıl sonu enflasyon tahmininin %15.9’dan %12’ye çekilmesi ile birlikte emekliler için Ocak ayında tanımlanacak olan zam oranı %6.65 ya da %7.3 olarak belirlenebilir. Promosyonlar ve ek ödemeler haricinde SSK ve Bağkur emekli maaşlarının 80 TL ile 372 TL arasında bir artış ile değerlendirileceğini söylemek mümkün olabilir.

Henüz en düşük emekli maaşının 1.181 TL olduğu düşünülürse, yapılacak olan yüzde 6.65’lik artış ile 1.260, yüzde 7.3’lük artış ile 1.268 TL’ye çıkabileceği öngörüler arasındadır. 5.660 TL seviyesinde olan en yüksek emekli maaşı ise bu artışlarla birlikte 6.037 TL ya da 6.074 TL’ye kadar yükselecektir.

2020 Emekli Maaşları

2020 Emekli Maaşları, açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranları ile birlikte yapılandırmaya alınacak ve bu oran doğrultusunda bir artışa maruz kalacaktır. Bunun dışında 2019 enflasyon oranlarına gör belirlenecek olan memur maaşlarında yaşanacak olan artışın yanı sıra aile yardımında da bir yapılandırma oluşturulacaktır. Bu yapılandırmadan da yararlanmak isteyen emeklilerin talepleri, Memurlar Konfederasyonu ve Türkiye Emekliler Derneği tarafında gündeme getirilmiştir. Bu talep olumlu olarak değerlendirilirse, emekli maaşlarında gerçekleşecek zammın yanı sıra ayda 295,47 TL ödeme gerçekleştirilecektir.

Zamlı Maaşlar Ne Kadar Olacak?

2019 yılının ikinci altı ayı için gerçekleşen enflasyon oranlarına göre zam alacak olan emekliler, Ocak ayı artışı ile birlikte 413 lira gibi bir artışla yeni maaşlarını almaya başlayacaklar. Bu artışa göre 1.181 TL olan en düşük emekli maaşı 1.260, 5.660 TL olan en yüksek emekli maaşı ise 6.037 TL olacaktır. Memurlara, maaşlarının yanı sıra verilmekte olan aile yardım paralarının emeklilere uygulanması durumunda ise 295 TL’lik bir ödeme getirilerek, yapılan zamla birlikte bir ek gelir durumu da söz konusu olacaktır. 2020 Emekli Maaşlarına yapılacak olan zam oranları, Aralık ayı enflasyon oranlarının belirtilmesiyle birlikte netleşecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar