1.Kahvaltılarda ağır yemeklerden ve hamur işlerinden kaçının. Ekmek, poğaça, börek gibi yağlı hamur işleri hem kalp için hem de beyin damarları için zararlıdır.
2.Günde 3 öğünü geçmeden belirli bir sistem dahilinde yemeye özen gösterin. Çok sık yemek yemek sizi durgunlaştırıp yavaşlatacaktır.
3.Fast food ve türevleri yiyeceklere yaklaşmayın. Protein almak istiyorsanız yağ içermeyen protein kaynakları tüketmelisiniz. Haşlanmış yumurta, light peynir, yoğurt en önemli ve sağlıklı protein kaynaklarındandır. Sade protein besinleri dopamin ve asetilkolin gibi beyin nörotransmitterlerinin üretimini aktifleştirecektir.
4.Gün içinde sebze ve meyve tüketimini arttırın. Öğünlerde sebze, meyve ürünlerini tüketmek bu ürünlerin sağladığı antioksidanlar ile beyni besleyecek ve koruyacaktır.
5.İmkanınız var ise düzenli aralıklarla balık tüketin. Balıkta başta omega 3 olmak üzere insan beyni ve zihnini geliştiren en yararlı yağ bileşimleri mevcuttur. Balık tüketmeye uygun şartlar ve ortamınız yok ise balık yağı kapsülleri ile bu yararlı yağları edinebilirsiniz.
6.İçkiden uzak durun. Alkol beyin sinir ve hücrelerinde hasara neden olmaktadır.
7.Granül halinde satılan soya lesitin tüketin. Soya lesitin; optimum beyin fonksiyonları için gerekli kolin, inositol ve fosfor gibi maddelerce oldukça zengindir.
8.Şeker tüketimini tamamen azaltın. Şekerli besinlerden, hazır meyve sularından, pasta ve şerbetli tatlılardan vazgeçin. Şekerli yiyecekler kan şekeri dengesini bozar ve insülinde duyarsızlığa yol açar. İnsülin duyarsızlığı, beynin ihtiyaç duyduğu enerji miktarının yeterli ölçüde sağlanamamasının temel nedenidir.
9.Yeşil çay, beyin gücünü arttıran ve beyni toksinlerden koruyan mucizevi bir içecektir.