Ana SayfaMakalelerÇalışırken Mutlu Olabilmenin 6 Yolu

Çalışırken Mutlu Olabilmenin 6 Yolu

Çalışma alanları farklı da olsa çoğu kişi çalışırken mutsuz olmaktan şikayet ediyor. Yapılan iş, bireyi mutlu etmiyorsa bu durum hem kişinin özel hayatına hem de yaptığı işin verimine yansıyacaktır. Bu gibi durumların önüne geçmek için yapılması gerekenler nedir? İşte, bu yazıda çalışırken mutlu olmanın 6 yolunu öğreneceksiniz.

  1. İlk ve en önemli kural, sevdiğiniz işi yapın. Ünlü filozof Konfiçyus: “Sevdiğin işi yap ki, hayatın boyunca çalışmamış ol.” demiş. Bu, çok doğru bir tespittir. İnsan, sevdiği işte asla mutsuz olmayacaktır. En azından çalışmaktan kaynaklı bir mutsuzluk yaşamayacaktır.
  2. İşiniz evinize yakın olsun. Yapılan araştırmalar sabah işe giderken trafik derdi çekmeyen kişilerin iş yerlerinde daha çok mutlu olduğunu gösteriyor. Çünkü işe başı yapıldığında herhangi bir stres yaşamayan çalışanın günü aynı şekilde gidiyor. Ancak daha sabah stres yaşayan bir kişinin stresi işine de yansıyor.
  3. İşinizin iyi olduğu konusunda kendinizi telkin edin. İşi konusunda devamlı negatif düşüncelere sahip bir kişinin çalışma hayatı boyunca mutlu olabilmesi mümkün değildir. Bu yüzden yapılan iş her ne olursa olsun mutlaka kişinin kendini bu işi sevdiğine inandırması gerekir. “Ben bu işi hak etmiyorum.” gibi iç konuşmalar o işte daha da mutsuz olmayı beraberinde getirecektir. Unutmamak gerekir ki, daha iyi bir işe girebilmenin yolu hali hazırda çalışılan işte başarı olmaktan geçer; Başarı ise, o işi sevmekten ve mutlu olmak geçer.
  4. Çalışma ortamınızı düzenli tutun ve sevdiğiniz şeylerle donatın. Çalışma psikolojisi uzmanı pek çok psikologa göre çalışılan ortamın düzenli ve tertipli olması kişiyi daha mutlu hissettirecektir. Bu sayede iş yerinde iç huzur sağlanacağı için stres vb. duygular bastırılmış olacak ve çalışan kişi kendini daha mutlu hissedecektir.
  5. Mesai arkadaşlarıyla daha iyi geçinilmeli. Böylece gün boyu aileden bile fazla vakit geçirilen insanlarla problem yaşanmazsa sinir ve stres az olacaktır. Klasik bir söylem olan “Ben, buna gıcık oluyor.” gibi düşünceler son derece gereksizdir, hem de kişinin en başta kendi sağlığına ve iş yerindeki mutluluğuna manidir. Bu yüzden herkesle iyi geçinmeye çalışılmalı ve boş yere sinirlenmekten kendimizi uzak tutmalıyız.
  6. Mutlaka planlı – programlı çalışılmalı. Savruk bir şekilde gelişi güzel çalışmak kişinin bütün işlerini aksatacağı için negatif olarak ruh haline de yansıyacaktır. Bu sebeple işle ilgili saatlik, günlük, haftalık ve aylık planlarla çalışmak çok önemlidir. Bu sayede önünü gören kişi ne yapacağını bildiği için belirsizlikten kaynaklanan bir stres yaşamayacaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar