Ana SayfaHaberlerÇalışanların Sadakat Sınavı

Çalışanların Sadakat Sınavı

İş hayatına atıldığınız günden beri bir çalışan olarak güven ve sadakat ilkelerine değer verdiniz ve bu istikrarla işvereninizi hiç yalnız bırakmadınız. Bu konuda ne yazık ki herkes şanslı değil. Dünyada 2 çeşit işveren, onlarca çalışan profili bulunmaktadır.

Ülkemizde ve dünyada genel olarak çizilen işveren karakter modellerinden biri egonun olmadığı, çalışanları ile belli seviyede muhatap olan, hem yanlarında olup hem de mesafesini koruyan, sorunlarını kendi sorunları gibi gören, maddi manevi destek sağlayan, çalışanını ve motivasyonlarını düşünen, bu motivasyon için etkinlik ve organizasyon yapan, çalışanlarına gelecek vaat eden, kıdem atlatan işveren profili. İşte bu profile sahip olan işveren ile çalışan arasındaki sadakat sınavının cevap şıkları oldukça basittir.

Çalışılmış bir yerden gelen soru gibi düşünülebilir. Şimdi 2. İşveren profiline bakalım. Bu noktada şunu belirtmemizde fayda vardır. 2. Profilin sınavı ve bedelleri ağır olmakla birlikte, 2. Profile sahip olan işverenlerin karşılaşacağı hazin son ortadadır. Çünkü personeline, çalışma koşullarına değer vermeyen, bencil, sadece işim görülsün mantığında çalışan, insanları köle statüsüne koyan, maddi ve manevi değerlere saygılı olmayan, motivasyondan, sosyal ve kültürel etkinliklerden uzak bir işverenin çalışanlarından saygı ve sadakat görmesi mümkün değildir. Bu iki işveren profilini yan yana getirdiğimizde sizce hangisinin sınavı daha zor?

Şimdi 2 işveren profilini de yan yana getirelim. 1. Profilde ki işverenin kısa bir süre maaş veremeyeceğini işçilerine duyurması durumunda işçilerin canla başla çalışacakları aşınadır. Ancak 2. Profil işveren için aynı şeyleri söylemek bu noktada biraz zor olacaktır. Çünkü sadakat, güven, çalışma ruhu yalnızca para kazanmaktan ibaret değildir. Çalışan kişiler üzerinde baskı her zaman olumsuz sonuçlar ortaya koymuştur. Bu nedenler günümüzde artık pek çok şirket çalışan personelin memnuniyeti için durmadan farklı yenilikler ortaya koymaktadırlar. Modern hayatımızda, işyerlerinde çalışma, dinlenme, bazı durumlarda evden çalışma gibi yeni yeni gelişmeler yaşanmaktadır. Bu koşullarda çalışan bireylerin ilerleyen zamanda sadakat sınavı 1. Profilde yer alan işverenler tarafından daha fazla ön plana çıkacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar