Ana SayfaHaberlerAltın Portakal Film Festivali Başladı

Altın Portakal Film Festivali Başladı

1950 li yılların ortalarında tarihi Aspesdos Tiyatrosunda tiyatro ve sinema filmlerinin gösterimiyle başlayan altın portakal film festivalinin bu yıl 51.si düzenleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış töreni 11 Ekim 2014 günü Antalya Expo Center’de kırmızı halı töreniyle başladı.

Festival alanın kent merkezinden uzak olması nedeniyle Antalya halkının kırmızı halı törenini ilgi göstermediği gözlemlendi.

Antalya Belediye Başkanı Kırmızı Halıda Konuştu

Kırmızı halıdan geçerken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gazetecilerin son dönemde yaşanan şiddet olaylarını hatırlatması üzerine, sanatın birleştirici gücüne en çok ihtiyaç duyulan bir dönemin yaşandığına dikkati çekti.

Türel, etkinlik içindeki konser ve eğlenceleri iptal ettiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“(Sinemalarda sinema gösterilmelidir) dedik. Sinema festivalimiz devam ediyor. Ben bu vesileyle tabi ki hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sanatın ve sanatçıların birlik, beraberlik ve barış mesajlarına ihtiyacımız olduğu süreçte bunun çok büyük bir fırsat olduğunu da ifade etmek isterim.”

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin zor bir dönemden geçtiğine dikkati çekti. Bu dönemde ülkenin en önemli sorununun sinema ya da festival olmadığına değinen Erdoğan, “Bir an önce sokaklarımıza huzurun gelmesini diliyorum. Festivalin de huzur içinde geçmesini diliyoruz bütün arkadaşlarla beraber” dedi.

Festivalin Onur Ödülleri Verildi

Sinema sanatçıları, festivalde yarışacak filmleri tanıttı. Geceye, ‘Onur Ödülleri’nin sahiplerine verilmesiyle devam edildi. Çok sayıda filmde senarist, yönetmen ve oyuncu olarak görev alan tiyatro sanatçısı Haldun Dormen, oyuncu Nilüfer Aydan ile “Düşman Yolları Kesti” gibi Türk sinemasının çok sayıda klasiğinde imzası olan yazar Tarık Dursun Kakınç törende “Onur Ödülü”nün sahibi oldu. “Yaşam Boyu Onur Ödülü” ise Oscarlı oyuncu Ellen Burstyn ’e verildi.

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış galasında sinemada emek ödülü ışık şefi Ali Salim Yaşar adına “Godzilla” lakaplı set amiri Selahattin Geçgel’e verildi. Geçgel, “Bu ekip buraya kadar gelmişse önlerinde yatarım” diyerek yattı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar