Ana SayfaHaberlerMezar Ustası Ya da Mezar Taşçı, Mezarcı! Aman Dikkat Bu Meslekte Para...

Mezar Ustası Ya da Mezar Taşçı, Mezarcı! Aman Dikkat Bu Meslekte Para Var!

Günümüzde her insan hayat telaşı içinde yarın ne olacağım ile meşgul olup bu gününü unutur. Ölüm gerçeğini hiç birimiz hiçe sayamayız. Lakin bu noktada mezarlar için mermerden yapılan mezar taşlarını yapan ustalar artık ülkemizde neredeyse nesilleri tükenmiş bulunmakta. Bu gün sizlere kaybolmaya yüz tutmuş bir meslekten bahsetmek istiyoruz. Mezar işçisi.

Doğmak kadar ölmekte kutsal. Doğarken yeryüzünde senin için yapılan hazırlık neyse öldüğünde de bu durum aynıdır. Doğduğunda ağlayarak bir alemden koparak gelir insanoğlu. Aynı alemlere yolculuk başladığında da geride bıraktıkları ile beraber ağlar ve göçüp gider. Bu hayatımızın gerçeği arasında yıllardır bu iş yapan ustaların artık giderek kaybolduğu bir gerçektir. Öyle ki şimdilerde mezar işçisi bulmak oldukça zor.

Mezar İşçiliğinin Zorlukları Nelerdir?

Mezar işçiliği özellikle Büyükşehirlerde ön plana çıkmaktadır. Mezar taşları ve sonradan mezarı çevreleyen mermerler ve çeşitli değerli taşlar için talep var ancak bu işin işçiliğini yapacak eleman yok. Günümüzde bu iş yapmak isteyen adayların aylık kazancı nerdeyse 4 bin 6 bin arasıdır. Bu işi yapmak isteyen adayların bölgede hali hazırda bu işi yapan adaylara başvurmaları yeterlidir.

Ciddi bir işçilik ve sanat işçiliği gerektiren bu meslekte sabır en önemli etken olarak karşımıza çıkmaktadır. El titrekliği ve konsantrenin ön planda olduğu bu mesleğin öğrenim süresi de neredeyse hiç bitmiyor. Her gün ustalığına ustalık katan işçiler giderek daha önemli eserlere imza atabiliyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar