Ana SayfaMakalelerLider Ve İdareci Arasındaki 5 Fark

Lider Ve İdareci Arasındaki 5 Fark

1. Lider yaptığı işlerde, attığı her adımda dürüst ve içtendir. Doğru gördüğü işi yaparken tereddüt etmez ve uygular. İç sesini dinler, kendini çok iyi tanır. Sorumluluk alırken aldığı işin tüm sonuçlarını kabul eder, olumsuz bir durumda suçu başkalarına atmaz, her alanda, her durumda yaptığı işin arkasında durur.

İdareci, kendisinden ne duyulmak isteniyorsa ona göre hareket eder ve istenilen şeyleri söyler. Söyledikleri ve yaptıklarında olumsuz sonuçlar oluştuğunda topu başkasına atar ve suçlu gösterecek birilerini muhakkak bulur.

2. Lider, gördüğü problem ve sorunları anında müdahele ederek çözer. Problemin büyümesine kesinlikle izin vermez. Hızlı düşünmek, hızlı karar vermek iyi bir liderin kanında vardır.

İdareci ise, aldığı işi zaman geçirmek ya da gösterişli kılmaya çalışmak adına sürekli uzatmaya çalışır. İş uzadıkça da dolayısı ile problemler ortaya çıkar. Öyle ki işleri zamanında yerine getirememesinden dolayı çoğu işi düzgün olarak yapamaz. Tüm işler arasında kaybolur gider.

3. Lider yeni bilgiler, yeni şeyler okumak için sürekli okur ve araştırır. Bundan da büyük keyif alır. Kendisine yapılan eleştirileri yapıcı olarak görür ve eksiklerini tamamlama konusunda bu eleştirileri duymaktan mutluluk duyar.

İdareci ise dar kalıplar içinde yaşar, araştırma yapmaz. Kendisine gösterilen bilgilerle yetinir. Şahsına işi ile ilgili bir şey söylendiğinde çok sinirlenir ve eleştirilere tahammül edemez.

4. Lider gerektiğinde kendisine bağlı çalışanlara işler vererek onların kendilerini geliştirmesine ve öz güvenlerinin artmasına yardımcı olur.

İdareci ise her şeye kendi karar vermek, her şeyi kendisinin yapmasını ister. Kimseye güvenmez, bunu gösterince de yeri geldiğinde kimseden yardım alamaz. İşler de böylece daha uzun sürelerde bitirilir.

5. Lider takım çalışmasını sever ve her fırsatta uygular. Ben merkezli değil biz merkezli çalışma anlayışına sahiptir. Herkese saygılı ve eşit mesafede davranır.

İdareci, ekip ya da takım kavramlarına uzaktır. Biz merkezli değil ben merkezli düşünce felsefesine sahiptir. Altında çalışanlara güvenmez, kolay kolay iş vermez.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar