Ana SayfaHaberler2016 Yılında En Çok Kazandıran Meslekler Hangileri Oldu?

2016 Yılında En Çok Kazandıran Meslekler Hangileri Oldu?

2016 yılında en çok kazandıran meslekleri merak ediyor musunuz? Ancak bu meslek ve pozisyonların adını duyunca sakın şaşırmayın! Mühendisler, doktorlar, Kimyagerler gibi pozisyonları aklınızdan çıkarın! 2016 yılına adını altın harflerle yazdıran meslekleri bu yıl tercih edenler oldukça kazançlı çıktı. Bu meslek ve pozisyonlar neler mi? Gelin hep birlikte bakalım. İsbul.net sizler için bu yılın popüler ve en çok para kazandıran mesleklerini seçerek bu pozisyonların hangileri oldukları hakkında bilgi vermektedir.

2016 yılında en çok kazandıran meslek ve pozisyon Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi. Bu pozisyonu sırasıyla diğerleri takip etti; Bakıcılık, Özel Güvenlik Görevlisi, Sekreter-Yönetici Asistanı, Ön Muhasebeci, Satış Görevlisi.

Peki, Bu Mesleklerin Ortalama Kazancı Ne Kadar?

Görüldüğü üzere mesleklerin isimlerini duyduğunuzda şaşırmış olabilirsiniz. Ancak şaşırmanız gereken bir diğer husus bu mesleklerden elde edilen ortalama gelir. Her ne kadar satış ya da çağrı merkezi bazlı işe başlayan adayların ilk aldıkları maaş asgari ücret üzerinden verilse de ilerleyen aylarda onları kucaklayan prim ve maaşın artması ile bu rakamlar yüksek seviyelere kadar çıkabiliyor. Tabi sadece prim usulü değil aynı zamanda uluslararası şirketlerde yönetici asistanı ve sekreterlik yapan adaylarında kazançları oldukça yüksek.

Emlak sektörünün gelişimi daha doğrusu inşaat alanında atılan ciddi adımlar Emlak satış danışmanı pozisyonunu ve bu alanda Özel Güvenlik, Gözetim Görevlisi gibi pozisyonların daha popüler ve daha çok kazanmasına sebebiyet verdi.

İşletmelerin satış ve kar oranları bu hareketlilik kuşkusuz muhasebe alanında da yeni kapıların açılmasına neden olmuştur. İşletmeler artan hesapların yoğunluğu için ara kademede görevlendirmek üzere Ön Muhasebe elemanı alarak bu alanda adeta rekor seviyeye ulaştı.

2016 Yılında Artış Gösteren Maaş Grafiği

2016 yılında artış gösteren maaş grafiği üst düzey yöneticilerinin de ilgisini seçti. Hali hazırda yöneticinin maaşını geçen prim usulleri ile çalışan bu mesleklerin 2017 yılında da popüler olacağına benziyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar