Ana SayfaHaberler2017'de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2017’de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Tüm gözler merakla 6 Aralık gününe çevrildi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren Asgari ücret tutarının belli olmasına sayılı günler kaldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 6 Aralık’ta toplanacak. 2017’de asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret komisyonu 6 Aralık tarihinde toplanırken, vatandaşlar da ücretin ne kadar olacağını merakla bekliyor. İşte 2017 asgari ücret fiyatıyla ilgili beklentiler.

Asgari ücreti belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 6 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapmasıyla başlayacak. Yaklaşık olarak 6,5 milyon işçiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde Türk-İş, TÜİK’in geçen yıl komisyona sunduğu ağır işlerde çalışan bir işçinin net yaşam maliyeti olan 1.600 TL talep edecek.

Asgari Ücret 1.600 TL Olacak mı?

Peki, 2017’de asgari ücret ne kadar olacak? Geçtiğimiz yıl 1.300 TL olarak belirlenen Asgari ücret in bu yıl ki rakamının net 1.600 TL olması bekleniyor. İstanbul, Anakara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlerde yaşayan ve çalışan işçilerin aldığı asgari ücret göz önünde bulundurulduğunda;

İŞÇİ MAAŞI: 1.300 TL

En düşük Kira Ödemesi: 700 TL

KALAN: 6.00 TL

Elektrik, Su, Doğalgaz, Kömür, Soba, Odun: 350 TL

KALAN: 250 TL

Yol Parası: 100 TL

KALAN: 150 TL

Haftalık Mutfak Masrafı Ve Pazar Parası: 400 TL

KALAN:-250 TL ?!???

Kılık kıyafet, Ayakkabı, Dışarıda yemek, sinema, tiyatro, sosyal aktivite, okul parası, öğrenci harçlığı, kitap kırtasiye masrafı, sağlık masrafı, ulaşım, dost, akraba ziyaret v.s görüldüğü üzere ülkemizde asgari ücret ile geçim oldukça güç. En azından rakamın net olarak 1.600 TL olması bir nebze de olsa aile bütçesine katkı sağlayacaktır. Aslında Büyük şehirlerde yaşayan tek çocuklu bir aile için aylık geçinebilmeleri için ihtiyaç duyulan aylık maaş 5.000 TL civarındadır. Asgari ücretin 1.600 TL olması zor ve güç bir durum değildir. Nitekim önümüzdeki hafta bu rakamda karar kılınacağı yönünde bilgiler var.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar