Ana SayfaMakalelerYeni Mezunlar İçin İlk İş Günü

Yeni Mezunlar İçin İlk İş Günü

Öğrencilik hayatını sona erdirmiş, iş hayatına yeni adım atacak yeni mezunlar, iş dünyasına henüz yabancıdır ve bu nedenle ne yapacakları konusunda tereddüte düşerek yanlış yapmaktan korkarlar. Bu nedenle mutlaka iş hayatı konusunda kendilerini geliştirmeleri ve iş dünyasına dair bilgi edinmeleri gerekmektedir. Edinilen bu bilgi sayesinde bireyler kendilerini daha iyi hissedecek ve olumsuz olmaktan kaçınacaktır.

İş hayatı okuldan yeni mezun olmuş bireyler için henüz kapalı kutudur. İş bulmak için iş başvurusu yapılma aşamasından sonra, mülakatın da olumlu geçmesi durumunda birey kendisini ilk iş günü için hazırlanırken bulur. Söz konusu durumda ise çalışanın ilk iş gününde nasıl davranacağı ve ne şekilde hareket edeceği konusunda aklında soru işaretleri oluşur. İşte o gün için size yardımcı olacak birkaç başlık…

Güler yüzlü olun

İlk iş gününde yaratacağınız pozitif etkileşim, ilişki kurarken size yardımcı olacak ve çalışma arkadaşlarınızla birlikte yöneticilerinizi de etkileyecektir. İlk günden itibaren yaratılan pozitif iletişim ise ilk iş gününde iyi ilişkiler kurulmasını sağlayarak, ilerleyen günlerde de çalışana olumlu olarak yansıyacaktır.

Samimi olun

İş hayatı da dahil olmak üzere samimiyet insan hayatının her anında, karşı taraf ile kurulan iletişimde fazlasıyla etkilidir. Güven veren ve gerçekçi olan bir ifadeyle iletişim kurulması, karşılıklı iletişimi etkin kılacaktır.

Soru sormaktan çekinmeyin

Öğrencilik hayatı bireylere her ne kadar bilgi aktarımı sağlasada, pratiğe dökülmesi ve deneyimlenmesi iş hayatı sayesinde olur. Deneyimsiz olan ve iş dünyasına yeni adım atan birey ise henüz kendisinde eksiklikler barındırdığını kabullenmeli ve bu doğrultuda davranmalıdır. İlk iş günü dahil olmak üzere, kendi gelişimini tamamlayana dek bilgi paylaşımında bulunmaktan kaçınılmamalı ve soru sorarak iş hakkında bilgi edinilmelidir.

Öğrenmeye çalışın

Her konuda kendinizi geliştirmeye çalışmalısınız. Kendi işiniz dışında kalan ancak öğrenmenizin size ve işinize destek sağlayacağını düşündüğünüz iş konusunda da destek alın. Sürekli öğrenmeye odaklanın ve kendinizi geliştirmekten asla vazgeçmeyin.

Uyum sağlayın

İş ortamında iyi ilişkiler kurulması bireylerin kendilerini daha iyi hissetmesine ve ilerleyen dönemde de işe bağlılığının artmasına neden olacaktır. İş ilişkilerinde uyumlu olmak ise çalışana bir şey kaybettirmek yerine fazlasıyla yarar sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar