Ana SayfaMakalelerİş Değişikliği Zamanı

İş Değişikliği Zamanı

İş Değişikliği Yapma Vaktiniz Geldi mi?
Çalışma hayatına bakıldığında, sık sık iş değiştiren, yaptığı işten memnun olmayan, yaptığı işi seven ve ilk girdiği iş yerinden emekli olanı da görmek mümkün. İş yerlerinde yaşanan sorunlar, maddi kazanç, iş yerinin lokasyonu, iş yerinin kurumsal kimliği gibi tüm unsurlar kişilerin iş değişikliği yapmasına sebep olabiliyor. İş yeri değişikliği yapmak zordur. İş yerine uyum sağlamak, insanın değer yargıları ve kişilik yapısıyla da ilgilidir. İş değişikliği için bahaneler mi üretiyorsunuz yoksa gerçekten iş değişikliği yapmanız şart mı? Bu kararı verebilmeniz için iş değişikliği yapma vaktinizin geldiğini işaret eden nedenleri halinde incelemenizde fayda var
Çalıştığınız sektör gelecek vaat etmiyor: Çalıştığınız şirkette hiçbir probleminiz yok, işinizi çok seviyorsunuz. Aldığınız maaş da size yetiyor. Fakat çalıştığınız sektör gelecek vaat etmiyor. Gelişmenizi sağlayacak hiçbir katkıda bulunmuyor. Bu durumda çalıştığınız sektörü değiştirmeniz gerekir. Çünkü çalıştığınız iş yerinde olanaklarınız iyi bile olsa, sektörel olarak sizi geliştirmeyen ve zamanla yok olabilecek bir iş size hiçbir fayda sağlamayacaktır.
Çalıştığınız şirket iflas etmek üzere: Çalıştığınız şirket, maddi bakımdan büyük kayıplar yaşamaktaysa bu durumun doğal bir sonucu olarak maaşınızı düzensiz ya da eksik almaya başlayacaksınız. Bu durumda şirketin yaşadığı sıkıntılara ortak olmanız gerekecek ve stres altında çalışacaksınız. İdare etmek yerine, kendinize yeni bir iş bulmaya çalışın. Batmak üzere olan bir şirketin size hiçbir faydası olmayacaktır.
Çalışırken kendinizi huzursuz hissediyorsunuz: Yaptığınız işi sevmek çok önemlidir. İşe gitmek sizin için bir çileye dönüştüyse, kendinizi mutsuz, yorgun ve stres altında hissediyorsanız yaptığınız işten verim alamayacaksınız. Fakat tüm iş yerlerinde küçük çaplı sorunlar olabilir, en küçük problemde işi bırakmanız da mantıklı olmayacaktır. Sorunlarla baş edemeyecek hale geldiyseniz ve huzursuzluk yaşıyorsanız, yeni iş arayışına girmenizde fayda var.
Yönetim stratejileri size uymuyor: Yönetimin belirlediği kurallar size uygun değilse, yaptığınız işi olumsuz etkiliyorsa ve kendinizi baskı altında hissediyorsanız, bu durum yöneticileriniz ve diğer çalışma arkadaşlarınızla çalışma planlarınızı da olumsuz etkiliyorsa, yeni bir işte şansınızı denemenizde fayda var.
Yöneticinizle anlaşamıyorsunuz: Çalışma hayatında küçük problemler yaşayabilirsiniz. Fakat yöneticinizle yaşadığınız ciddi bir problem, o iş yerinde çalışmanızı zorlaştırır. Yöneticiniz size baskı yapmaya başlayabilir, yapamayacağınız işler verebilir. Çalışma şartlarınızı zorlaştırabilir. Tüm bunlar çalıştığınız yerde kendinizi kötü hissetmenize sebep olur.
Maaşınıza zam yapılmıyor: Çalıştığınız yerde uzun süredir çalışıyorsunuz. Maaş talebiniz sürekli geri çevriliyor veya erteleniyor. Bu durumda yapmanız gereken aynı sektörden sizinle aynı pozisyonda çalışanların ne kadar maaş aldığını araştırmak. Piyasa araştırması yaptıktan sonra aynı sizinle aynı pozisyonda çalışanların sizden daha yüksek maaş aldıklarını tespit ettiyseniz ve buna rağmen maaşınız düşükse, yeni bir iş aramanızda fayda var.
Çalıştığınız yerde yükselme şansınız yok: İşinize başlayalı uzun yıllar oldu. Fakat hala aynı pozisyondasınız. Çalıştığınız şirket size kariyerinizde yükselme şansı vermiyor. Fakat siz daha iyi bir konuma gelebileceğinize inanıyorsunuz. Çalıştığınız şirket aile şirketiyse, istediğiniz görev için başkaları da sıradaysa yükselme şansınız zor. Bu durumda yeni bir işte şansınızı deneyin.
Yaptığınız işte kendinizi geliştiremiyorsunuz: İşe başladığınızdan beri aynı şeyleri yapıyor ve kendinizi geliştiremiyorsunuz. Yeni şeyler öğrenmek istiyorsunuz. Fakat bunun için imkanlarınız yok. Her gün aynı şeyleri yapmak, sizi sıkmaya başladı. Monotonluk sizi huzursuz ediyor. Yaptığınız işler size çok hafif geliyor. Yeni bir şey öğrendiğinizi ve geliştiğinizi hissetmiyorsunuz. Bu durumda farklı bir pozisyonda iş aramanızda fayda var.
Yeni iş teklifleri alıyorsunuz: İş değiştirmek için cesaret edemiyorsunuz. Yeni bir işe alışma fikri size zor geliyor. Fakat size gelen iş teklifinde, sunulan olanaklar şu anki işinizden daha iyi. Bu durumda yeni iş tekliflerini değerlendirmenizde fayda var. Yeni bir iş, yeni bir çevre ve yeni bir tecrübe demek.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar