Ana SayfaHaberlerSağlık Bakanlığından Yeni İş Fırsatı!

Sağlık Bakanlığından Yeni İş Fırsatı!

Ülkemizde sağlık turizmi alanında eğitimli ve donanımlı personelin bulunmadığını belirten Sağlığın Geliştirilmesi Kurumu Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanacak sertifika programının duyurusunu yaptı.

Sağlık Turizmi Nedir?

Bir ülkeden diğer ülkeye bekleme süresinin uzunluğu, tedavinin ekonomikliği veya daha kaliteli sağlık hizmeti vb. olanaklara sahip olmak için sadece tedavi amaçlı gidilmesidir.

İstihdam Müjdesi

Mevcut programların bilimsellikten uzak olduğuna dikkat çeken Tontuş, sağlık turizminde uzmanlaşmış eğitimcilerin yetiştirileceğine ve Türkiye’de ilk defa sağlık turizminin bir sertifika programı olacağına da vurgu yaptı. Böylelikle de iş arayan adaylara Sağlık Bakanlığından yeni iş fırsatı kapısı aralandı.

2016 yılında en az 500 personelin eğitimlerinin tamamlanmasına karar kılındı. Böylelikle her yıl Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştırılacak yeni personel alımları yapılacak. Bu kişiler, ülke genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilmiş 17 hastanede sağlık turizmi temalı çalışmalarda aktif rol alacak.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar